Nincs menekvés

2021. 02. 10., sze - 07:13
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

Rendőrök és polgárőrök két óra alatt felkutatták azt a négy férfit, akik a sérült autót hátrahagyva menekültek balesetük helyszínéről. Nem minden ok nélkül, mindnyájuk drogtesztje pozitív lett, egyiküknél bankjegyköteg, másikuknál zacskónyi anyag.

Nagykovácsiban történt közlekedési balesethez riasztották 2021. február 7-én 13 óra után a budakeszi rendőröket. A helyszínre érve egy fának csapódott, üres autóval szembesültek, se sofőr, se utasok. Szemtanúk szerint a kocsiból kimászó négy férfi elszaladt, amikor meghallották, hogy jönnek a rendőrök, kettejükön sérülést is láttak.

Az információk villámgyorsan elterjedtek a településen, a helyi polgárőrök is vették az adást, egyikük jelezte, lát egy gyanús alakot. Két perccel később már rendőrök igazoltatták a 34 éves szentendrei férfit. Bódultság jeleit mutatta, a verbális kommunikáció lehetőségével azonban nem kívánt élni, egy szót sem szólt, kérdésekre nem válaszolt, az ujjain látható hámsérülések, illetve a nála talált 290 ezer forint azonban beszédes volt. Mivel újabb jelzés érkezett egy másik menekülőről, az előállítást egy másik rendőri egység intézte.

A Kossuth utcában kiszúrt férfi – meglátva az érkező rendőröket – megpróbált ugyan elfutni, de a gépkocsizó járőrökkel szemben esélytelen volt. A 39 éves helyi férfi kabátzsebéből bruttó 209 gramm kábítószergyanús növényi törmelék került elő, lakásán pedig megtalálták a hiányzó két férfit is. A 30 éves szentendrei, valamint a 35 éves pilisszentlászlói férfi elismerte, a közlekedési balesetben sérültek meg, a mentők kórházba vitték őket.

A négy férfivel szemben alkalmazott drogteszt THC-re és COC-ra pozitív eredményt mutatott, a mintavételek megtörténtek, a kábítószergyanús anyagot, a pénzt és mobiltelefonjaikat lefoglalták. A Budaörsi Rendőrkapitányság kábítószer birtoklása vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a négy férfi ellen a további eljárást.

Az eddigi adatok szerint a járművet az elsőként elfogott, 34 éves szentendrei férfi vezette, aki ellen járművezetés ittas állapotban és járművezetés bódult állapotban vétségének megalapozott gyanúja miatt is eljárás indult, mivel drogtesztje mellett az alkoholszonda is pozitív eredményt mutatott.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Embercsempészek Zsanán

Egy ukrán nőt és egy azerbajdzsáni férfit fogtak el a Bács-Kiskun megyei rendőrök.