Őrizetben a szurkolói verekedés egyik szervezője

2023. 02. 07., k - 09:54
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A Budapesten vasárnap rendezett NB I-es i labdarúgó-mérkőzés előtt verekedtek össze többen a két csapat szurkolótáborából. A verekedésnek a perceken belül helyszínre érő rendőrök vetettek véget. A IX. Kerületi Rendőrkapitányságon eddig 14 gyanúsítottat hallgattak ki, két férfit – köztük az egyik szervezőt – őrizetbe vettek. 

 
A fővárosban  2023. február 5-én délután megrendezett Ferencvárosi TC – Újpest FC labdarúgó-mérkőzés előtt, 16 óra 30 perc körül a két csapat szurkolótáborából több tucat ember verekedett össze egy Üllői úti parkolóban. A rendelkezésre álló adatok szerint egy ember súlyos, többen könnyű sérüléseket szenvedtek. A verekedésnek a rendőrök perceken belül véget vetettek; elfogtak 13 embert, a többiek elfutottak. A Budapesti Rendőr-főkapitányság IX. Kerületi Rendőrkapitányság csoportosan elkövetett garázdaság bűntett miatt indított eljárást. A helyszínről előállított férfiakat gyanúsítottként hallgatták ki – egyiküket, egy erőszakos bűncselekmény miatt korábban elítélt, mellékbüntetésként sportrendezvények látogatásától eltiltott 27 éves férfit őrizetbe vették. 
 
Az eljárás során a nyomozók elemezték a térfigyelő kamerák felvételeit, és mobiltelefonokat foglaltak le. A beszerzett adatok alapján február 6-án este IV. kerületi lakásában elfogtak egy 28 éves férfit, aki a megalapozott gyanú szerint üzenetküldő alkalmazásokon keresztül szervezte a verekedést, és abban részt is vett. Az erőszakos bűncselekmény miatt korábban büntetett férfi nem tett vallomást, a rendőrök őrizetbe vették. 
 
A BRFK IX. Kerületi Rendőrkapitányság folytatja az eljárást.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kristállyal kereskedő párost fogtak Kiskunhalason

A település szemfüles rendőrei tegnap hajnalban egy gyalogost ellenőriztek, akinél 12 alufóliába csomagolt kábítószergyanús anyagot találtak, majd röviddel ezután a terjesztőket is elfogták és őrizetbe vették.  

 

1310-en

Tartottak kiürítési gyakorlatot az Érd Arénában.

 

Vége a bujkálásnak

A budapesti rendőrök elfogták azt a férfit, aki ellen a Fővárosi Törvényszék néhány napja rendelt el körözést.

 

Letartóztatásban

Pénzt követelve támadt áldozatára egy 33 éves férfi Szigethalmon. A rendőrök pár óra alatt elfogták és őrizetbe vették.

 

Valótlanságok

A pestisracok.hu közlésével ellentétben nem egy magánszemély beadványa miatt folytat nyomozást a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság az M1 autópályán 2023. március 11-én történt halálos tömegszerencsétlenség ügyében.

 

6 óra mérlege

A rendőrök kicsivel több mint 1000 járművezetőt ellenőriztek 6 óra leforgása alatt, közülük 3 sofőrnél pozitív értéket mutatott a szonda.