Rendőri felvezetés közben születetett meg Márton

2022. 10. 26., sze - 08:00
Budapesti Rendőr-főkapitányság

Járőrautót intett le a veszélyeztetett terhes, már vajúdó feleségével kórházba tartó autóvezető a XI. kerületben kedden este. A rendőrök kéklámpás felvezetésével indultak tovább, de az újszülött nem várt. A baba egy éppen arra járó dúla segítségével jött a világra, légzése az akkor megérkező a mentőknek köszönhetően indult be.

Egy kétségbeesett férfi intette le a XI. kerületi járőröket 2022. október 25-én késő este a Rákóczi híd budai hídfőjénél. Az autó vezetője a várandós feleségéhez kért segítséget, akinek már erős szülési fájdalmai voltak. Az újbudai járőrök megkülönböztető jelzést használva vezették fel a pár autóját, de néhány perc múlva a Könyves Kálmán körúton félre kellett állniuk, mivel a kismamánál megindult a szülés.

A rendőrök a már helyszínre tartó mentőktől telefonon kapott instrukciók alapján próbáltak segíteni a nőnek, miközben a pár négyéves kislányát is igyekeztek megnyugtatni. Szerencsére autójával megállt egy asszony, akinek volt gyakorlata az otthonszülések levezetésében, így 21 óra 54 perckor a baba – lábbal előre – az ő segítségével jött világra, légzése azonban nem volt. Egy percen belül megérkeztek a mentőszolgálat munkatársai, átvették az ellátást, így végül felsírt az újszülött, akit édesanyjával együtt kórházba vittek.​


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lopás miatt keressük

A rendőrök az állampolgárok segítségét kérik egy férfi azonosításában, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy egy szegedi buszmegállóban ellopta a sértett pénztárcáját és mobiltelefonját.

 

Kékek a kék bolygóért

A Pest vármegyei bűnmegelőzők a Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság munkatársaival karöltve szerveztek hulladékgyűjtéssel egybekötött környezetvédelmi programot a Ráckevei (Soroksári) Duna tanösvénynél.

 

Az esztergomi rendőrök „jófogása”

A hirdetőket átverő banda tagjait az esztergomi rendőrök a Nemzeti Védelmi Szolgálat Kiberfelderítési Főosztály munkatársaival együttműködve Győrben fogták el.

 

Alkalom szülte tolvajokat fogtak

A sértettek ugyan óvatlanok voltak, de a kiskunfélegyházi és a bajai rendőröknek még egy óra sem kellett ahhoz, hogy bűnelkövetők csuklóján kattanjon a bilincs.

 

Rokonait is meglopta

A karcagi rendőrök őrizetbe vettek egy helyi férfit, aki saját rokonait lopta meg, valamint több üzletből tulajdonított el különböző használati cikkeket az elmúlt hónapokban.