Rendőri intézkedések a 2023. február 11-ére bejelentett gyűlésekkel összefüggésben

2023. 02. 11., szo - 20:48
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A rendőrök több embert előállítottak Budapesten bűncselekmények és szabálysértések miatt.

A jogsértő cselekmények megelőzése, felderítése, megszakítása, valamint a közrend és közbiztonság fenntartása érdekében Budapest rendőrfőkapitánya a Rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvény 30. §-a alapján 2023. február 11-én 10 órától 22 óráig fokozott ellenőrzést rendelt el a főváros I., II. és XII. kerületének teljes területére.

A rendőrök a gyűlések környékén 301 embert igazoltattak, hat férfit közbiztonságra különösen veszélyes eszköz birtoklása szabálysértés miatt, három férfit garázdaság bűncselekmény gyanúja miatt állítottak elő.  Az intézkedésre az I. kerület, Kapisztrán téren, az Ostrom utcában, és a Halász bástyánál, illetve a II. kerület, Széll Kálmán téren került sor.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Hova tovább?

Szabálysértést, szabályszegést és bűncselekményt is megvalósított az a férfi, aki 2023. június 1-jén az M6-os autópályán közlekedett.

 

Sértetteket, szemtanúkat keresünk!

A Kaposvári Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya közúti veszélyeztetés bűntettének és más bűncselekmények elkövetése miatt a 14010/790/2023. bűnügyi számon eljárást folytat egy 19 éves kaposvári lakossal szemben.

 

Azonnal elfogták a miskolci útonállót

Egy hetvenöt éves nőre támadt rá egy harminckét éves férfi Miskolcon. A rablást egy férfi is látta, aki követte a menekülő támadót, így támogatva a rendőrök munkáját, akik a helyszín közelében elfogták a tettest.