Rendőri intézkedések a 2023. február 11-ére bejelentett gyűlésekkel összefüggésben

2023. 02. 11., szo - 20:48
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A rendőrök több embert előállítottak Budapesten bűncselekmények és szabálysértések miatt.

A jogsértő cselekmények megelőzése, felderítése, megszakítása, valamint a közrend és közbiztonság fenntartása érdekében Budapest rendőrfőkapitánya a Rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvény 30. §-a alapján 2023. február 11-én 10 órától 22 óráig fokozott ellenőrzést rendelt el a főváros I., II. és XII. kerületének teljes területére.

A rendőrök a gyűlések környékén 301 embert igazoltattak, hat férfit közbiztonságra különösen veszélyes eszköz birtoklása szabálysértés miatt, három férfit garázdaság bűncselekmény gyanúja miatt állítottak elő.  Az intézkedésre az I. kerület, Kapisztrán téren, az Ostrom utcában, és a Halász bástyánál, illetve a II. kerület, Széll Kálmán téren került sor.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Véget ért az ötödik is

Pünkösd vasárnap a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság és az Őcsényi Polgármesteri Hivatal közös szervezésében számos közreműködővel rendezték meg a nagy sikerű V. Pünkösdi Égi Túra és Közlekedésbiztonsági Napot az őcsényi repülőtéren.

 

Őrizetben a duó

A jászberényi rendőrök őrizetbe vettek két helyi férfit, akik az elmúlt hónapokban több vagyon elleni bűncselekményt követtek el Jászberényben.

 

Betörő rendőrkézen

Makói lángosozóból lopott készpénzt egy helyi fiatal. A rendőrök gyanúsítottként kihallgatták.

 

Ivóból fogdába

Folyékony kenyere mellett bilincseltek meg szabadidős százhalombattai rendőrök egy többszörösen körözött férfit. Ruhájában ráadásul némi tudatmódosító szer is akadt.