Rendőri intézkedések a Hősök terén

2021. 01. 31., v - 17:02
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A Budapesti Rendőr-főkapitányság rendőrei a Hősök terén a kormányrendelet tiltása ellenére összegyűltekkel szemben intézkedtek.

Egy magánszemély jelentett be gyűlést 2021. január 31-én 12 órától Budapest, XIV. kerület Hősök terére, melyet később lemondott. A lemondás ellenére a bejelentő egy másik magánszeméllyel közösen szervezőként, a közösségi médiában továbbra is személyes megjelenésre buzdított, amely hatására a gyűlésen többen megjelentek. 

A hatályban lévő jogszabályok értelmében a veszélyhelyzet idején rendezvényt, valamint gyűlést szervezni, tartani, annak helyszínén tartózkodni tilos.

A gyűlés helyszínén tartózkodókat a rendőrök igazoltatták és figyelmeztették. A gyűlés szervezőivel és a gyűlést tartókkal szemben közigazgatási eljárást kezdeményeztek. 

Maszkhasználat hiánya miatt a rendőrök hat résztvevővel szemben intézkedtek, akik közül kettővel szemben helyszíni bírságot szabtak ki, a másik négy résztvevő ellen szabálysértési feljelentést tettek. ​


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Beszámolt a rendőrfőkapitány

Dr. Gulyás Zsolt rendőr dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány beszámolóját a Megyei Önkormányzat Közgyűlése egyhangúlag elfogadta.