Rendőrök segítettek a bajba jutott ukrán családnak

2022. 03. 17., cs - 10:47
Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

Az M1-es autópályán, Komárom térségében robbant le autójával a menekült család.

A rendőrségre 2022. március 16-án délután érkezett bejelentés, miszerint az M1-es autópálya Győr felé vezető oldalán egy autó lerobbant. A kiérkező járőrök megállapították, hogy a járműben nyolcan – három felnőtt és öt gyermek – utaztak. Az Ukrajnából menekülő család Svájcba akart eljutni, de Komárom térségében meghibásodott a járművük, és nem tudtak továbbmenni. Elmondták, hogy nincsen pénzük és nincs hová menniük.

Az egyenruhások nem tétlenkedtek. A hidegben didergő gyerekeket beültették a fűtött járőrautóba, és nekik, valamint szüleiknek is takarót adtak. A Tevékenység-irányítási Központ munkatársai ezalatt felvették  a kapcsolatot a katasztrófavédelemmel, és velük együttműködve szállást kerestek, majd Bábolnára, a kijelölt szálláshelyre vitték őket.

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Feloszlatták

A Budapesti Rendőr-főkapitányság feloszlatta az Erzsébet hídon szervezett jogellenes gyűlést.

 

5 órán belül elfogták a rablót

A gyanú szerint a 42 éves férfi két alkalommal is pénzt követelt, amit a félelemben lévő sértett átadott. A telefont is elvette az áldozatától. Az oroszlányi rendőrök öt órán belül elfogták az elkövetőt, akit őrizetbe vettek.

 

Megfogva

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az ellen a cseh sofőr ellen, aki 19 embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.