„Segíteni jöttünk, ezt maga sem akarhatja!”

2023. 08. 15., k - 07:30
Budapesti Rendőr-főkapitányság

Bezárkózott és magára gyújtotta a lakást, gázrobbanással és késeléssel fenyegetőzött egy zavart férfi a XIII. kerületben. Már fuldoklott, amikor a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) rendőrei kihozták a sűrű füstből.

A BRFK Tevékenység-irányítási Központjába 2023. augusztus 8-án 17 óra körül érkezett bejelentés szerint egy ittas férfi összeveszett családtagjaival, egyedül bezárkózott, és azzal fenyegetőzött, hogy aki bemegy hozzá, leszúrja, illetve felrobbantja a társasházi lakást.

A férfi nem jött ki a BRFK Bűnügyi Bevetési Osztály (BBO) helyszínre érkező munkatársainak felszólítására. A rendőrök kiürítették a lépcsőházat​, a szolgáltatóval elzáratták a gázt, majd – látva, hogy bentről füst szivárog ki – betörték a bezárt, belülről eltorlaszolt ajtót. Az arcukba sűrű, fekete füst csapott. Tovább szólongatták a férfit, de ő továbbra sem jött elő. Kiderült, hogy nem is tud: a fürdőszobába zárkózott, majd letörte a kilincset. A rendőrök ezt az ajtót is kifeszítették, mire kitámolygott az addigra már fuldokló, arcát törölközővel védő ember. A BBO nyomozói karjánál fogva húzták ki, önkárosításának megakadályozására megbilincselték. A férfit rendőri kísérettel kórházba vitték, a XIII. Kerületi Rendőrkapitányság közveszély okozása miatt indított büntetőeljárást. A társasház lakói visszatérhettek otthonaikba, az intézkedésnek köszönhetően senki sem sérült meg.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kifosztás a buszmegállóban

Két helyi férfit gyanúsítanak a salgótarjáni nyomozók azzal, hogy 64 éves beteges, gyenge fizikális állapotú ismerősüket fosztották ki.

 

Papucsban és melegítőben menekült

A budapesti és a monori rendőrök egy 52 éves férfit fogtak el, aki nem kezdte meg a lopás és emberrablás miatt kiszabott fegyház- és börtönbüntetését.

 

Családi tragédia

Egy férfi bántalmazta nagycsécsi otthonukban élettársát, aki a helyszínen elhunyt. A rendőrök őrizetbe vették az elkövetőt.

 

Egy nehéz nap estéje

A szegedi rendőrök előállították azt a helybéli férfit, aki bűncselekmények egész sorát követte el néhány óra alatt.

 

Jószerencsét

Ismét szabadnapos készenléti rendőr tett tanúbizonyságot elkötelezettségéről.  

 

Bonyhádon is megszervezték

A Járási Közbiztonsági Egyeztető Fórum aktuális ülését tartották meg a városi rendőrkapitányságon.