Szigorúan ellenőrzött taxik

2023. 08. 24., cs - 11:39
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A személyszállítással összefüggő visszaélések visszaszorítása érdekében a rendőrség, a kormányhivatal és az illetékes hatóságok többnapos, mindenre kiterjedő ellenőrzést tartottak az Atlétikai Világbajnokság idején Budapesten. Összesen 234 taxist ellenőriztek, több engedélyt visszavontak.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság, Budapest Főváros Kormányhivatalának  Közlekedésfelügyeleti Főosztálya és Fogyasztóvédelmi Főosztálya, a Nemzeti Adó és Vámhivatal és a Budapesti Közlekedési Központ tartott közös ellenőrzést a Nemzeti Atlétikai Központ környékén 2023. augusztus 21-én, 22-én és 23-án. Az akcióban részt vettek a Készenléti Rendőrség, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatói, a Budapesti Polgárőr Szövetség és tagszervezetei, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság munkatársai, valamint több taxitársaság saját ellenőrei is.

A három nap alatt összesen 234 taxist ellenőriztek. Csalás bűncselekmény miatt egy sofőrt állítottak elő, mert a gyanú szerint úgy állította át a taxiórát, hogy az magasabb összeget mutasson. Fix tarifa alkalmazása és más szabálytalanságok miatt kilenc taxiengedélyt visszavontak, túlszámlázás miatt három, míg nyugtaadási kötelezettség elmulasztása miatt két eljárás indult. Engedély nélkül végzett tevékenység miatt egy sofőrrel szemben 600 ezer forint közigazgatási bírságot szabtak ki, soron kívüli műszaki vizsgára 12 gépkocsit rendeltek be, ketten pedig lejárt műszaki engedély miatt kaptak bírságot. A taxistársaságok saját ellenőrei az észlelt szabálytalanságok miatt öt munkatársukkal szerződést bontottak.

Hasonló ellenőrzések nemcsak az Atlétikai VB alatt folytatódnak, de a későbbiekben is várhatók.​


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Őrizetben a betörő

Több millió forintot és arany ékszereket lopott egy férfi Szegeden. A rendőrök elfogták.

 

Országos elismerésben részesült

Szommer Attila, A Déli Agrárképző Centrum Csapó Dániel Mezőgazdasági Technikum és Kollégium tanára országos rendőrfőkapitányi jutalmat vehetett át Pedagógusnap alkalmából.

 

Kivonták a forgalomból

A bűnügyi felügyelet hatálya alatt álló férfi új pszichoaktív anyagot árult Kunmadarason, a karcagi nyomozók őrizetbe vették.

 

Körözött autó Röszkén

A Kecskeméti Rendőrkapitányság által keresett kocsit foglaltak le Röszke közúti határátkelőhelyen a magyar rendőrök.

 

Ki lehet Ő?

A Szigetszentmiklósi nyomozók az állampolgárok segítségét kérik az ismeretlen férfi azonosításához.