Szolgálunk és védünk!

2015. 04. 30., cs - 09:10
Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Életet mentettek a Bács-Kiskun megyei rendőrök Madarason.

A Tevékenység-irányítási Központ utasítására 2015. április 27-én 21 óra 10 perckor a Bajai Rendőrkapitányság Bácsalmás Rendőrőrs szolgálatirányítója, Nagy Zsolt r. főtörzsőrmester és Nothof Gábor r. zászlós, a Bácsalmási Határrendészeti Kirendeltség járőre közös közterületi szolgálatuk során egy madarasi lakóházhoz mentek, ahonnan családi veszekedésről érkezett bejelentés.

 

A kiérkező rendőrök - valamint az időközben szintén a helyszínre siető helyi körzeti megbízott, Rapcsák Sándor r. főtörzsőrmester - az utcán megláttak egy férfit, akinek a jobb kézfejéről csöpögött a vér. Megkérték, hogy vegye le a rajta lévő bőrkabátot. Ekkor észlelték, hogy a férfi jobb alkarja könyök hajlatnál teljes szélességében fel van vágva, erősen vérzik és egy pólóval van betekerve.  

 

A rendőrök azonnal jelentést tettek a Tevékenység-irányítási Központnak és mentőt kértek a helyszínre, majd haladéktalanul megkezdték a sérült ellátását. A férfi karját a szolgálati gépjármű elsősegély dobozából kivett kötszerekkel - nyomókötést alkalmazva - bekötötték, a felkarját pedig az ügyeletes orvos kiérkezéséig elszorították. 

 

A sérült személy a rendőröknek elmondta, hogy kiérkezésüket megelőzően a lakóházban összeveszett élettársával, majd a szóváltás után egy, a földön lévő üvegdarabbal a saját karját felvágta. A sérült néhány másodpercre elvesztette az eszméletét, majd magához tért. Az egyenruhások a mentőszolgálat kiérkezéséig végig a férfi mellett voltak és próbálták stabilizálni az állapotát. A sérültet a helyszínről a mentőszolgálat kórházba szállította. 

 

A rendőri intézkedés ebben az esetben életet mentett.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Bevetették a drónt a jászságban

A közlekedési balesetek megelőzése, valamint a szabályszegések visszaszorítása érdekében ellenőrizték a járművezetőket a rendőrök.

 

Lezárt ügyek: Mélyzseb

A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság befejezte annak az ügynek a vizsgálatát, amelyet egy üzletekben üzletszerűen tolvajló nővel szemben folytatott.