Tüntetés Budapesten

2022. 07. 13., sze - 19:50
Budapesti Rendőr-főkapitányság

Percről percre (folyamatosan frissül)

 
(19:25) A Budapest, V. kerület, Kossuth térre bejelentett gyűlés 19 óra 8 perckor véget ért. A helyszínről távozó résztvevők egy csoportja a Nyugati térnél akadályozza a körút villamos- és gépkocsi-közlekedését. 
 
(19:35) Egy másik csoport a Nyugati téri felüljáró forgalmát akadályozza, a rendőrök felszólítják őket az úttest szabaddá tételére.
 
(19:47)  A Nyugati téri felüljárón megindult a gépkocsiforgalom.
 
(20:03) A Nyugati téren megindult a forgalom.
 
(20:24) Az Oktogonon többen az úttesten állva, illetve ülve akadályozzák a forgalmat. 
 
(20:25) A Bajcsy-Zsilinszky út és az Andrássy út kereszteződésében három kerékpáros az úttestre ülve akadályozta a forgalmat, ezért a rendőrök szabálysértési feljelentést tettek velük szemben. 
 
(20:35) A demonstrálók az Andrássy úton, az úttesten vonulnak a Hősök tere felé.
 
(21:20) A demonstrálók egy csoportja a Hősök teréről visszaindult az az Oktogon irányába 
 
(21:30) A demonstrálók az Oktogonról a Blaha Lujza tér irányába indultak.
 
(22:11) A demonstrálók egy csoportja az Astoria felől megindult az Erzsébet híd irányába.
 
(22:40) Az Erzsébet híd budai lehajtónál, a Döbrentei téren többen lökdösni kezdték a rendőröket, egyikük meg is sérült, amikor lánccal ütötték fejbe. Hivatalos személy elleni erőszak gyanúja miatt egy férfit előállítottak. Egy másik férfit azért állítottak elő, mert a gyűlésen az arcát eltakaró kámzsát viselt, amivel a gyanú szerint az egyesülési és a gyülekezési szabadság megsértése vétséget követett el. ​
 
(23:30) A demonstrálók a Várnegyedben gyülekeztek. 
 
(0:15) A demonstrálók nagy része távozott a Várnegyedből. 
 
(0:30) Tüntetők egy kisebb csoportja a Margit hídon akadályozza a forgalmat. 
 

(0:39) Az Erzsébet hídon néhányan a rendőrök többszöri felszólítása ellenére újra visszamentek az úttestre. Két embert szabálysértés tovább folytatása miatt állítottak elő. Az egyik férfinél kábítószergyanús anyagot is találtak, emiatt büntetőeljárás is indul vele szemben.

 

(01:08) A Margit hídon többen nem voltak hajlandóak felmenni a járdára. A rendőrök többszöri felszólítást követően három emberrel szemben testi kényszert, majd kényszerítőeszközt alkalmaztak. 

 

(01:40) A rendőrök folyamatosan szólítják fel a Margit híd úttestjén és a villamospályán tartózkodó tüntetőket, hogy menjenek fel a járdára.

 

(01:50) A Margit hídon is megindult a forgalom.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Éjszakai riasztó

A készenléti rendőrök előbb elfogták a gépkocsifeltörőt, mint ahogy az autó tulajdonosa észlelte volna a bűncselekményt.

 

Jelentkezzen, ha látta a balesetet!

A székesfehérvári rendőrök egy közúti közlekedési baleset részesének és szemtanúinak felkutatásában kérik a lakosság segítségét.

 

Emberölés miatt körözték

Emberölés bűntett elkövetése miatt körözött férfit fogtak el a rendőrök Röszke Autópálya Határátkelőhelyen.

 

Pedig épp csak 18

Két békés jászárokszállási lakost rabolt ki egy férfi. A jászsági nyomozók őrizetbe vették az agresszív fiatalt.

 

Sólyalopás

Egy kunszentmártoni férfi úgy gondolta, hogy egy csónakszállító utánfutó ellopásából tesz szert pénzre. El is kezdte az eszköz átalakítását, azonban befejezni már nem tudta, mert a helyi nyomozók elfogták.