Tüntetés Budapesten

2022. 07. 13., sze - 19:50
Budapesti Rendőr-főkapitányság

Percről percre (folyamatosan frissül)

 
(19:25) A Budapest, V. kerület, Kossuth térre bejelentett gyűlés 19 óra 8 perckor véget ért. A helyszínről távozó résztvevők egy csoportja a Nyugati térnél akadályozza a körút villamos- és gépkocsi-közlekedését. 
 
(19:35) Egy másik csoport a Nyugati téri felüljáró forgalmát akadályozza, a rendőrök felszólítják őket az úttest szabaddá tételére.
 
(19:47)  A Nyugati téri felüljárón megindult a gépkocsiforgalom.
 
(20:03) A Nyugati téren megindult a forgalom.
 
(20:24) Az Oktogonon többen az úttesten állva, illetve ülve akadályozzák a forgalmat. 
 
(20:25) A Bajcsy-Zsilinszky út és az Andrássy út kereszteződésében három kerékpáros az úttestre ülve akadályozta a forgalmat, ezért a rendőrök szabálysértési feljelentést tettek velük szemben. 
 
(20:35) A demonstrálók az Andrássy úton, az úttesten vonulnak a Hősök tere felé.
 
(21:20) A demonstrálók egy csoportja a Hősök teréről visszaindult az az Oktogon irányába 
 
(21:30) A demonstrálók az Oktogonról a Blaha Lujza tér irányába indultak.
 
(22:11) A demonstrálók egy csoportja az Astoria felől megindult az Erzsébet híd irányába.
 
(22:40) Az Erzsébet híd budai lehajtónál, a Döbrentei téren többen lökdösni kezdték a rendőröket, egyikük meg is sérült, amikor lánccal ütötték fejbe. Hivatalos személy elleni erőszak gyanúja miatt egy férfit előállítottak. Egy másik férfit azért állítottak elő, mert a gyűlésen az arcát eltakaró kámzsát viselt, amivel a gyanú szerint az egyesülési és a gyülekezési szabadság megsértése vétséget követett el. ​
 
(23:30) A demonstrálók a Várnegyedben gyülekeztek. 
 
(0:15) A demonstrálók nagy része távozott a Várnegyedből. 
 
(0:30) Tüntetők egy kisebb csoportja a Margit hídon akadályozza a forgalmat. 
 

(0:39) Az Erzsébet hídon néhányan a rendőrök többszöri felszólítása ellenére újra visszamentek az úttestre. Két embert szabálysértés tovább folytatása miatt állítottak elő. Az egyik férfinél kábítószergyanús anyagot is találtak, emiatt büntetőeljárás is indul vele szemben.

 

(01:08) A Margit hídon többen nem voltak hajlandóak felmenni a járdára. A rendőrök többszöri felszólítást követően három emberrel szemben testi kényszert, majd kényszerítőeszközt alkalmaztak. 

 

(01:40) A rendőrök folyamatosan szólítják fel a Margit híd úttestjén és a villamospályán tartózkodó tüntetőket, hogy menjenek fel a járdára.

 

(01:50) A Margit hídon is megindult a forgalom.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Ismét akcióban a drón

A rendőrök visszatérő jelleggel ellenőrzik a 4-es számú főút balesetveszélyes szakaszát.

 

Összehangolt csapatmunka

A társszervek közös erőfeszítésének köszönhetően épségben megtalálták az erdőben eltévedt házaspárt.

 

A „Stop” tábla nem ajánlás

A Nógrád megyei rendőrök a közlekedésbiztonság javítása érdekében drón segítségével ellenőrizték a 21-es számú főút bátonyterenyei szakaszát.

 

A levegőből is

Előzés záróvonalon, kanyarodás kézben tartott telefonnal, vezetés és utazás biztonsági öv nélkül. Az elmúlt hetekben több szabálytalanul közlekedő járművezetőről készítettek felvételt a drónnal közúti ellenőrzéseket végző rendőrök Békés megyében.

 

A sebességre koncentráltak

A Törökszentmiklósi Rendőrkapitányság illetékességi területén a rendőrök a balesetek megelőzése, valamint a gyorshajtók kiszűrése érdekében ellenőrzést hajtottak végre.