Tűzből mentettek Mátészalkán

2018. 03. 10., szo - 09:50
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök épségben kihozták lakásából a bajba jutott asszonyt.

A Mátészalkai Rendőrkapitányságra érkezett segélyhívás 2018. március 9-én 22 óra 15 perckor. A bejelentő egy asszony volt, aki elmondta, hogy mátészalkai otthonában kigyulladt a televíziója és ennek következtében tűz és nagy füst keletkezett a lakásban. A rendőrök azonnal a megadott címre mentek. A társasházban akkor már átláthatatlan fekete füst gomolygott, lámpafénnyel világítva sem lehetett átlátni. A rendőrök vakon haladtak a segélykérő kiáltások irányába. Az első emeleti lakásban addig keresték a bajba jutott nőt, amíg sikerült kitapogatniuk és megragadniuk. Az utcára, friss levegőre kísérték az idős hölgyet. Amikor őt már biztonságban tudták, visszaszaladtak a lépcsőházba és a szomszédokhoz kopogtattak. A többi lakót is értesítették a tűzről és felszólították őket, hogy azonnal hagyják el az épületet. A két rendőr, akik elsőként érkeztek a tűzeset helyszínére - az emberélet megóvása érdekében tett intézkedésük alatt - enyhe fokú füstmérgezést szenvedtek, ezért helyszíni, illetve kórházi egészségügyi ellátásban is részesültek. A tűz terjedését a mátészalkai tűzoltók megfékezték és eloltották.  A mentőszolgálat munkatársai több embert láttak el a helyszínen, illetve szállítottak annak érdekében kórházba.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Fókuszban a vasúti közlekedés az iskolában

A kunszentmiklósi balesethelyszínelő általános iskolásokkal beszélgetett a balesetekről és azok megelőzésének lehetőségeiről. A legfontosabb téma a vasúti közlekedés biztonsága volt.

 

Derik már biztonságban van

A törökszentmiklósi férfi olyan bánásmódot tanúsított kutyájával szemben, ami miatt Derik maradandó egészségkárosodást szenvedett. A férfit gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók.

 

Termesztett csendélet

Munkába indult az a miskolci férfi, akit a rendőrök a kapuban feltartóztattak, mivel a gyanú szerint a feltételezett elkövető marihuánát termesztett.