Újabb határon átívelő gyakorlat

2024. 05. 15., sze - 13:28
Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A határokon átlépő bűnözés elleni eredményes fellépés érdekében közös gyakorlatot tartott a Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság és a Nyitrai Kerületi Rendőr Igazgatóság Párkányi Körzeti Rendőrség május 15-én.

A művelet vezetője a Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság Rendészeti Igazgatóság részéről Sárközi László rendőr alezredes, míg szlovák részről Ing. Roland Farkaš őrnagy volt.

Az Esztergomból induló gyakorlat a szlovákiai Kéménd településnél ért véget, ahol a fikció szerinti embercsempészeket a közös intézkedések eredményeként az együttműködő rendőri erők elfogták.

Az akció céljai között szerepelt a kommunikáció hatékonyságának további növelése, valamint a rendelkezésre álló erők, eszközök és az éles helyzetekben bevezetendő intézkedések „hadszíntéren” való trenírozása. A résztvevők egyetértettek abban, hogy a két hatóság közötti együttműködés idáig is példaértékű volt, amit a közös gyakorlat tovább erősített.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Eltűnt Kollár Zoltán

A 67 éves férfi megtalálása érdekében a győri rendőrök az állampolgárok segítségét kérik.

 

Bilincsben

Közel egymillió forint összértékű kerékpárt és rollert lopott egy székesfehérvári férfi, a rendőrök elfogták.

 

Rongált és lopott – őrizetben

A kecskeméti nyomozók őrizetbe vették azt a fiatalt, aki egy nap alatt legalább öt bűncselekményt követett el a vármegyeszékhelyen.

 

Fokozott ellenőrzés

A Tatabányai Rendőrkapitányság fokozott ellenőrzést tart 2024. május 24-én 12:00 órától május 24-én 24:00 óráig.

 

Betörő rendőrkézen

A zuglói rendőrök azonosították és elfogták azt a férfit, aki egy XIV. kerületi sörözőbe tört be, onnan szeszes italt és pénzt vitt el.

 

Utolsó szolgálat

Nyugdíj előtti rendelkezési állományba vonult a Készenléti Rendőrség (KR) egyik legidősebb tiszthelyettese.