Újabb intézkedések a Hősök terén

2021. 02. 01., h - 17:23
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A Budapesti Rendőr-főkapitányság figyelmeztetésben részesítette a jogszabályellenes gyűlés helyszínén tartózkodókat.

A járványügyi veszélyhelyzet miatt továbbra is tilos rendezvényt, valamint gyűlést szervezni, tartani, annak helyszínén tartózkodni. A Budapest, XIV. kerület, Hősök terére 2021. február 1-jére bejelentett rendezvényt a szervező hivatalosan lemondta, de a közösségi médiában tovább buzdítottak a megjelenésre.

Az előző naphoz hasonlóan a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai ezúttal is elsősorban figyelmeztetésben részesítették a jogszabályellenes gyűlés helyszínén tartózkodókat. A maszkhasználat szabályainak megsértése miatt 7 résztvevővel szemben helyszíni bírságot szabtak ki, további 11 résztvevő ellen szabálysértési feljelentést tettek. A gyűlés szervezőivel és a gyűlést tartókkal szemben a Budapesti Rendőr-főkapitányság közigazgatási eljárást kezdeményezett.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Az út vége

Büntetőeljárás indul egy 22 éves magyar sofőr ellen, aki négy embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.

 

Ittasan vezettek

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai 23 ittas, illetve 1 bódult sofőrt szűrtek ki a forgalomból az év 20. hetében, mielőtt még balesetet okozhattak volna.