Valótlan bejelentésért őrizet is járt

2022. 06. 29., sze - 10:02
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

A győri járőrök elfogták azt az 51 éves helyi nőt, aki két órán belül kétszer is hazugságokat állítva hívta a 112-es segélyhívó számot, és szükségtelenül riasztotta a rendőröket.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra 2022. június 28-án 13 óra 26 perckor egy nő telefonon bejelentést tett, hogy Győrben, a Kossuth Lajos utca egyik házában bujkál egy lopás elkövetője, aki tőle egy nagy értékű asztalt tulajdonított el. A megadott címre kiérkező egyenruhások megállapították, hogy a bejelentés valótlan, a megjelölt ház egy befalazott, elhagyatott ingatlan, ott senki nem tartózkodott.

Ezt követően 14 óra 47 perckor ismételten telefonon keresztül kért egy asszony segítséget, aki elmondta, hogy Győrben, a Stadion utca környékén egy nőt bántalmaznak, kalapáccsal és fejszékkel üldözik, majd a vonalat megszakította.  A rendőrök haladéktalanul a helyszínre siettek, ahol adatgyűjtést végeztek, lehetséges szemtanúkat hallgattak meg, és megállapították, hogy a bejelentés ez esetben is hamis volt.

Rövid időn belül azonban az egyenruhások a bejelentőt azonosították, a Stadion utcában igazoltatták, és nála megtalálták azt a telefont, amelyről a rendőrségre hívásokat indított, ezért az 51 éves nőt elfogták, és a Győri Rendőrkapitányságra előállították, ahol meghallgatása során beismerte tettét.

A rendőrök a valótlan bejelentéseket tevő asszonnyal szemben szabálysértési eljárást indítottak, és őt őrizetbe vették.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja az állampolgárok figyelmét, hogy:

  • A 112-es segélyhívó számok rendeltetéstől eltérő használata és a valótlan bejelentés is szabálysértésnek minősül és pénzbírság megfizetését vonhatja maga után.
  • Az indokolatlan hívások túlterhelhetik a rendszert, veszélybe sodorva azoknak az életét, akik valóban a rendőrség, mentőszolgálat vagy a katasztrófavédelem segítségére szorulnak.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lezárt akta: rendszámtáblát loptak

A Csongrádi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának munkatársai befejezték a nyomozást két kisteleki és egy csongrádi férfi ellen, akik egy Felgyőnél balesetet szenvedett személyautó rendszámtábláját ellopták.

 

Lezárt akta: megmenthette volna az öv

Sorsára hagyta balesetes autója alá szorult utasát, majd hazabotorkált tavaly novemberben - a gyanú szerint - az a sofőr, aki ellen a napokban fejezték be a vizsgálatot a Pest megyei közlekedésrendészek. Az OSSZA(D)! 3. című videó az ilyen és hasonló balesetek megelőzéséért készült!