Videó az életmentésről

2022. 10. 18., k - 09:06
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A fővárosi rendőrök és egy járókelő a Margit hídon húztak vissza egy sokkos állapotba került fiatal nőt. Az életveszélyes intézkedést az egyik járőr testkamerája rögzítette.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság rendőreit 2022. október 17-én 21 óra 30 perc körül a Margit hídhoz riasztották, mivel onnan egy fiatal készült beugrani a Dunába. A lány már a korláton kívül ült, és egy arra járó férfi tartotta vissza, aki szintén átmászott a korláton.

A járőrök a VIII. és XIII. kerületből is perceken belül a helyszínre értek, a Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság vízirendészei pedig a folyóról figyelték, ha a lány mégis leugrana. Az egyik rendőr a fiatal kezét ragadta meg, társa a derékszíjánál tartva biztosította, nehogy elveszítse egyensúlyát. Egy másik járőr a kőfalra felmászva a lány másik karját, míg kollégája a korlát alatt a lány lábát fogta meg. Az egyenruhásoknak és civil segítőjüknek végül együttes erővel sikerült visszaemelni a 19 éves nőt, aki sokkos állapotban küzdött ellene, hogy megmentsék. Mentőt hívtak hozzá, akik kórházba vitték.​


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Részrehajlás nélkül

A Budapesti Rendőr-főkapitányság visszautasítja a Mérce és a Magyar Jelen állításait.

 

Fokozott rendőri jelenlét

Hétvégén Komárom-Esztergom vármegye közútjain közlekedésrendészeti ellenőrzések várhatóak.

 

Körözött autó Nagylakon

Német hatóságok által körözött autót foglaltak le Nagylak közúti határátkelőhelyen a magyar rendőrök.

 

Újabb díler rács mögött

Egy törökszentmiklósi lakost vettek őrizetbe a rendőrök, akik környékbelieket látott el illegális szerekkel.

 

Polgárőr tartotta vissza a betörőt

Nem tudott ellopni semmit, mérgében végül egy autót rongált meg. A rendőrök kiérkezéséig a dunavecsei polgárőr visszatartotta a férfit.