Zavart férfi mászott be a budapesti reptér kerítésén

2021. 08. 09., h - 20:58
Repülőtéri Rendőr Igazgatóság

Agresszív viselkedése miatt meg kellett bilincselni, de mentő is érkezett hozzá.

Folyamatban vannak az intézkedések azzal a férfivel szemben, aki 2021. augusztus 9-én 19 óra 14 perckor a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér kerítésén egy őrbódéra felmászva átugrott, majd a védelmi rendszert rángatni kezdte.

Az esetet észlelve a reptér fegyveres biztonsági őrei azonnal a helyszínre mentek, a férfi azonban agresszíven lépett fel velük szemben, és egy fémrúddal hadonászni kezdett. A zavart állapotban lévő embert az egyenruhásoknak sikerült testi kényszerrel ártalmatlanná tenniük, majd megbilincselniük. Időközben – a biztonsági szolgálat riasztása alapján – a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság járőrei is odaértek a férfihez, akihez mentőt hívtak. Elsőként a reptér mentőszolgálata látta el a személyt, akiről időközben kiderült, hogy a BRFK XVII. kerületi Rendőrkapitánysága kábítószer birtoklása miatt büntetőeljárást folytat vele szemben. 

A 35 éves budapesti férfit végül az OMSZ munkatársai – rendőrjárőrök kíséretében – kórházba szállították. Az RRI vizsgálja az eset körülményeit.    


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

1+4

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az ellen az 50 éves ukrán sofőr ellen, aki négy embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.

 

Frissített

A tegnap esti, M5 autópályán történt, halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset körülményeit pontosították a helyszíni szemle adatai.

 

Végállomás

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az ellen a 29 éves moldáv sofőr ellen, aki hat embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.

 

Zéró tolerancia

Éjszakai ellenőrzés mérlege Óbudán: 51 járművezetőből öt bizonyult ittasnak, egy kábítószer hatása alatt állt.