Zenés, táncos rendezvényt ellenőriztek a rendőrök Nyíregyházán

2022. 02. 16., sze - 07:22
Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A szervező nem vette figyelembe a hatályos jogszabályi rendelkezéseket.

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság munkatársai a közösségi médiából szerzett értesüléseik után tartottak ellenőrzést egy Nyíregyházán megrendezett nyilvános, zenés, táncos rendezvényen 2022. február 11-én este.

Meghívott zenei előadó fellépésével zajlott a rendezvény 51 vendég részvételével, amikor a Nyíregyházi Rendőrkapitányság állományának tagjai a rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Osztálya, a Készenléti Rendőrség Nyírbátori Határvadász Bevetési Osztálya, valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársainak bevonásával megkezdték az intézkedést.

Felvették a kapcsolatot a jelenlévő szervezővel, és tájékoztatták a veszélyhelyzet idején tartott zenés, táncos rendezvényekre vonatkozó -a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló 484/2020. (XI.10.) kormány rendeletben meghatározott- szabályokról.

Megállapították, hogy a szervező jogsértést követett el, mert nem gondoskodott arról, hogy a vendégek koronavírus elleni védettségét belépés előtt ellenőrizzék.

A hatóság intézkedésére a rendezvény befejeződött, a rendőrök 40 vendéggel szemben szabálysértési eljárást kezdeményeztek, mert nem rendelkeztek védettségi igazolvánnyal, illetve a helyszínen nem tudták igazolni a koronavírus elleni védettségüket. A rendezvény szervezőjével szemben a helyszínen feltárt és jegyzőkönyvben rögzített jogsértések miatt 800.000.- forint összegű közigazgatási bírságot szabtak ki.

A rendőrség minden rendelkezésére álló törvényes eszközzel betartatja a hatályos jogszabályi rendelkezéseket, és eljárást kezdeményez a jogsértő cselekmények elkövetőivel szemben.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kristállyal üzleteltek

Ezúttal Tiszaburán csaptak le a rendőrök új pszichoaktív anyaggal kereskedőkre.
Gyanúsítottként hallgatták ki a házaspárt, akik őrizetben várják a bíróság döntését letartóztatásukról.