A Magyar Posta nevében is támadnak csalók!

2024. 04. 03., sze - 12:43
Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Egy 37 éves Veszprém környéki férfit is csőbe húztak, megadta bankkártyájának azonosítóit.

A bűnözők olyan SMS-eket küldenek véletlenszerűen kiválasztott telefonszámokra, amelyekben hiányos vagy rossz címzésre hivatkozva adategyeztetésre kérik a címzetteket. Ehhez egy linket is csatolnak, ami egy adathalász oldalra vezet.

Így járt egy 37 éves Veszprém környéki férfi is, aki éppen csomagot várt, ezért az SMS-ben kapott linket használva elvégezte a kért adategyeztetést. Megadta bankkártyájának adatait, beleértve a hátoldalon található, háromjegyű biztonsági azonosítót (CVC-kódot) is. A kicsalt kártyaadatok birtokában az elkövetők ezután több tranzakciót is végrehajtottak, amivel 230 ezer forint kárt okoztak.

Legyen mindig körültekintő! Egy ismeretlen forrásból küldött linkre kattintva soha ne adja meg bankkártyájának vagy -számlájának adatait!

Csomagkézbesítési problémák esetén mindig a szolgáltatók rendeléskor megadott, hivatalos elérhetőségeit használja!

Az online térben elkövetett csalások megelőzéséről további hasznos információkat, aktualitásokat, tanácsokat a KiberPajzs oldalán talál.

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Mátrix Projekt: Több mint százmilliós kármegtérülés

A Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtótájékoztató keretében számolt be egy országos kiterjedésű, bankkártyaadatok megszerzésére, csalásra és pénzmosásra szakosodott bűnszervezet tagjai ellen befejezett ügy részleteiről.

 

Egy sérült, két gyanúsított

Nem adott elsőbbséget egy motorosnak egy teherautó-sofőr Békésen. A fiatalember elesett, fájlalta a lábát, a sofőr és a kollégája ennek ellenére magára hagyták. A rendőrség befejezte a baleset körülményeinek vizsgálatát.

 

Templomból lopott

Őrizetbe vették a szegedi rendőrök azt a férfit, aki a mórahalmi perselypénzt dézsmálta.

 

Házhoz rendelt rablás

A hevesi nyomozók gyanúsítottként hallgattak ki egy 28 éves helyi férfit, aki egy ételfutár bevételét vette el.

 

Ha ismeri, telefonáljon!

A miskolci rendőrök ismeretlen tettes azonosításához kérik az állampolgárok segítségét.

 

Rablás miatt hárman őrizetben

Elcsalták egy lakatlan területre, majd bántalmazták és elvették 47 ezer forintját egy idős férfinek Tiszaburán. A támadók őrizetben várják a bíróság döntését letartóztatásukról.