Befürdött a fürdőmedencével

2024. 05. 23., cs - 09:46
Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Ismeretlentől interneten vásárolni és előre elutalni a vételárat mindig veszélyes lehet!

Egy Győr-Moson-Sopron vármegyei hölgy fürdőmedencét szeretett volna rendelni az interneten. Mivel a vételár megbeszélését követően jó üzletnek találta a vásárlást, 100 ezer forintot utalt el előre a hirdetőnek, aki ezután köddé vált.

Az elmúlt időszakban sajnálatos módon több olyan személy vált csalók célpontjává, akik az ismertebb közösségi oldalak online piacterén kívántak különböző árucikkeket beszerezni.

Az áldozattá válás megelőzése érdekében legyenek mindig óvatosak, és az interneten csak biztonságos, ellenőrzött forrásból rendeljenek! Kérjük, fogadják meg az alábbi tanácsainkat:

·         Online térben megrendelt termék esetén – amennyiben nem ellenőrzött oldalról, illetve ismeretlen személytől            vásárolnak – soha ne utalják el előre a vételárat vagy előleget!

·         Utánvét esetén is csak a kézbesített csomag tartalmának ellenőrzését követően fizessenek!

·         Nem árt tudni, hogy egy közösségi oldalon regisztrált profil nem alkalmas arra, hogy a mögötte álló személyazonosságát igazolja. Az oldalak üzemeltetői a regisztrálók adatainak valódiságát nem ellenőrzik, és az általuk feladott hirdetések valóságtartalmát sem tudják igazolni.

A rendőrség a Mátrix Projekt keretében kiemelt figyelmet fordít az online csalások felderítésére. Az internetes csalások megelőzéséről további hasznos információkat, aktualitásokat, tanácsokat a KiberPajzs oldalán talál.

 

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Csapatmunkával mentettek életet

Végzetes lépésre szánta el magát egy fiatal férfi Zalaegerszegen. Civilekkel közösen sikerült megakadályozni, hogy tragédia történjen.

 

Dühében gyújtogatott, még aznap elfogták

Senkitől nem tudott cigarettát kérni, ezért felgyújtotta egy trafik zárt, műanyag ajtaját egy férfi Magyarbánhegyesen. A rendőrök hamar kiderítették, ki volt a rongáló, és vádemelést javasolnak ellene.

 

Lakásbetörő őrizetben

A törökszentmiklósi rendőrök őrizetbe vettek egy 24 éves férfit, aki az elmúlt hónapokban 10 bűncselekményt követett el Fegyverneken, zömmel lakásbetöréseket.

 

Véget ért egy betöréssorozat

Egy 16 éves fiatal több alkalommal tört be tatai fagyizókba, ahonnan elvitte a váltópénzt. A járőrök a napokban fogták el a hívatlan látogatót.