Csurgóra látogattak a prevenciós szakemberek

2023. 11. 30., cs - 14:43
Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság baleset- és bűnmegelőzési eladói a fiatalokat is foglalkoztató közlekedés- és kiberbiztonsági programokkal készültek.

A megelőzési szakemberek a Somogy Vármegyei Önkormányzat munkatársaival közösen, a „Megyei identitás erősítése Somogy vármegyében” program keretében november 28-án a Csurgói Eötvös József Általános Iskolába látogattak el, ahol a több száz fős diáksereget megmozgatva tartottak bűnmegelőzési- és közlekedésbiztonsági napot.

A diákok a Mátrix Projekt elemeként játékos formában ismerkedhettek meg a kibertérben rájuk is leselkedő veszélyekre, de a drogprevenció, a kerékpáros közlekedés és a bűncselekmények megelőzése témakörében is találkozhattak feladatokkal, majd adhattak számot tudásukról.

A vármegyei programsorozat december 5-én Nagyatádon folytatódik.

 

A rendőrség a Mátrix Projekt keretében kiemelt figyelmet fordít az online térben elkövetett csalások felderítésére. Az ilyen bűncselekmények megelőzéséről hasznos információk, aktualitások, tanácsok a KiberPajzs oldalán találhatók.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Akár balesetet okozhattak volna

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai tizenhárom ittas, illetve két bódult sofőrt szűrtek ki a forgalomból az év nyolcadik hetében.

 

Nem járt sikerrel

Nyomozás indult annak a 36 éves férfinak az ügyében, aki hamis okmánnyal próbálta elhagyni az országot.

 

Szakértelem, szorgalom, empátia

Az áldozatok védelméért, segítéséért Victima Protector díjjal tüntették ki Budai-Acsai Krisztina r. századost, a Szeghalmi Rendőrkapitányság bűnügyi fővizsgálóját.

 

Megszúrta ismerősét

A Bács-Kiskun vármegyei nyomozók pár órán belül megtalálták és őrizetbe vették a „jó barátot”.

 

Elfogták a sírrongálót

A Tamási Rendőrkapitányságon kihallgatták azt a férfit, aki a gyanú szerint 16 sírt rongált meg Nagykónyiban.

 

Rendőrök a villamosokon és a buszokon

A budapesti rendőrök több embert elfogtak, hármat előállítottak, miközben a BRFK és a BKK együttműködésének keretében ellenőrizték a 4-es, 6-os, az 1-es villamosokat és a 151-es autóbuszokat.