„Elvarázsolt” Harry Potter-könyvek

2024. 02. 20., k - 08:17
Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A sértett előre elutalta az összeget, ám a csalók becsapták.

Egy 36 éves veszprémi lakos Harry Potter-könyvsorozatot szeretett volna vásárolni egy népszerű közösségi oldal online piacterén. Jelentkezett a hirdetésre, és  a megállapodás szerint előre elutalta a kialkudott 14 ezer forintos vételárat az eladónak, majd várta a könyvek megérkezését. A csomag azonban nem érkezett meg, sőt közben a hirdető is elérhetetlenné vált.

Kérjük, hogy soha ne utalja el előre a vételárat, se az előleget, ha idegennel köt üzletet az online térben! Utánvét esetén is, csak már a kézbesített csomag tartalmának ellenőrzését követően kerüljön sor a kifizetésre!

Egy közösségi oldalon regisztrált profil nem alkalmas arra, hogy a mögötte álló a személyazonosságát igazolja. Az oldalak üzemeltetői a regisztrálók valódi személyazonosságát nem ellenőrzik, és az általuk feladott hirdetések valóságtartalmát sem tudják igazolni.

Az online térben elkövetett csalások megelőzésével kapcsolatban további hasznos információkat, aktualitásokat, tanácsokat a KiberPajzs oldalán talál.

 

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kábítószer-kereskedelem a gyanú

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai egy 33 éves győri férfit vettek őrizetbe, és kezdeményezték a letartóztatását.

 

Keressük Taszári Kornélt

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai a lakosság segítségét kérik a 14 éves Taszári Kornél megtalálása érdekében.

 

Letartóztatásban+felhívás!

Az érdi rendőrök két nap alatt azonosították és elfogták azt a fiatalt, aki két tizenévestől vette el a pénzét és fejhallgatóját. A rendőrség további sértettet keres.

 

Rács mögött a tatabányai rablók

Az elkövetők egy telefont és némi készpénzt vettek el egy utcán élő férfitól, akit előtte súlyosan bántalmaztak. A nyomozók kihallgatták és őrizetbe vették a fiatalokat.

 

Rács mögött

A váci kollégák őrizetbe vették, a bíróság letartóztatta azt a 30 éves helyi férfit, akivel több bűncselekmény –rongálás, kapcsolati erőszak, súlyos testi sértés- megalapozott gyanúját közölték.