Eredményes felderítés a Mátrix Projekt keretében

2024. 02. 28., sze - 07:17
Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A törökszentmiklósi rendőrök gyanúsítottként hallgattak ki egy kerecsendi férfit, aki felhasználói adatokat megszerezve az interneten vásárolt két sértett kárára.

Egy törökszentmiklósi lakos tett bejelentést a rendőrségen még tavaly nyáron, hogy egy ismeretlen megszerezte az egyik online fizetésre szolgáló oldalon a felhasználói adatait, majd öt alkalommal vásárolt és fizetett a bankkártyájával összesen 22 500 forint értékben. A rendőrök a nyomozás során eljutottak egy kerecsendi lakoshoz, akit 2024. február 23-án a Törökszentmiklósi Rendőrkapitányságon gyanúsítottként hallgattak ki.

A megalapozott gyanú szerint egy másik csalás is a 32 éves férfi terhére róható: 2023. szeptember 25-én egy jászapáti lakos egy online áruház oldalához tartozó felhasználói adatainak megszerzésével vásárolt 13 145 forint értékben. Ekkor a sértett még időben észlelte, hogy egy ismeretlen próbálta megkárosítani, és leállította a rendelést, így visszakapta a pénzét.

A kerecsendi férfi mindkét esetben beismerő vallomást tett. A Törökszentmiklósi Rendőrkapitányság az ügyek egyesítését követően kétrendbeli információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntett miatt folytat eljárást ellene.   


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kristálydílerek

A zuglói rendőrök egy kábítószer-kereskedelemmel gyanúsított páron ütöttek rajta. A lakásukon talált drog mellett rengeteg pénzt, két autót és tizenegy mobiltelefont is lefoglaltak.

 

Kik lehetnek?

Tolvajok azonosításához kérnek segítségét a budaörsi rendőrök.

 

A dobogó mindhárom fokából jutott

Egyéniben első és harmadik, míg csapatban második helyen végzett a Tolna vármegyei különítmény a BM Országos Terepfutó Bajnokságon.

 

Őket körözzük

A ferihegyi gyorsforgalmi úton két halálos áldozatot követelő közlekedési baleset kapcsán a BRFK hét nepáli állampolgár ellen adott ki elfogatóparancsot.