Fizetett, hogy dolgozhasson

2024. 05. 28., k - 09:21
Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Közel 2 millió forintja bánta a sértett hiszékenységét.

A 36 éves GYES-en lévő nő elhitte, hogy egy hirdetésben munkát ajánló személy profilja valós, és jelentkezett is a meghirdetett pozícióra.

Az üzenetekben kapott instrukciók szerint egy online áruházból kellett rendelnie, amiért teljesítményarányos bérezést ígértek. A munkát a nő elvégezte, majd azért, hogy továbbléphessen, különböző számlákra kértek tőle utalásokat. Az ígéret szerint ezeket később a jutalékkal együtt kapta volna vissza. Akkor kezdett csak gyanakodni, amikor már közel 2 millió forintot elutalt. Kérte, hogy a pénzét küldjék vissza, de ehelyett azzal fenyegették, hogy 1 millió forint kötbért kell fizetnie az idő előtti kiszállásért. A 36 éves sértett ekkor tett feljelentést a rendőrségen.

A közösségi oldalakon megjelenő hirdetések valóságtartalmát senki nem garantálja, ezért a csalók gyakran álprofilokat használnak a bűncselekmények elkövetéséhez.

Kezelje mindig fenntartásokkal a túl könnyű pénzkereseti lehetőségeket ígérő hirdetéseket! Ha munkavállalóként fizetnie kell a munkavégzésért, biztosan csalókkal van dolga. Ilyen esetekben semmiképpen ne utaljon pénzt!

Az online térben elkövetett csalások megelőzésével kapcsolatban további hasznos információkat, aktualitásokat, tanácsokat a KiberPajzs oldalán talál.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Duplázott

Óbudán 50 helyett 101-gyel mértek be egy autóst. Rajta kívül 41 gyorshajtót regisztráltak 7 és fél óra alatt.