Ismeretlen linkre kattintani mindig veszélyes lehet!

2024. 04. 23., k - 10:09
Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Egy Pápa környéki sértett számlájáról közel 1 millió forintot emeltek le csalók.

Egy Pápához közeli kistelepülésen élő nő táskát hirdetett eladásra az interneten. Nemsokára el is kelt a termék, és a „segítőkész” vevő még azt is vállalta, hogy elintézi a szállítást. Meg is érkezett egy ímél, úgy tűnt, az egyik legismertebb hazai futárcégtől, azonban a feladó ímélcíme a noti_reply41253@icloud.com volt. Rá kellett kattintani egy sárga linkre – sőt, ebben egy Szófia nevű elektronikus titkárnő is segítette az eladót, végigvezetve őt, hogy mit is kell tennie. A sértettnek nem tűnt fel a fura ímélcím, rákattintott a linkre, és sajnos megadta netbankja azonosítóját is. Jelszavát ugyan már nem adta meg, de mégis azt vette észre, hogy számlájáról átutaltak közel 1 millió forintot egy ismeretlen bankszámlára.

Az ügyben csalás miatt nyomoz a Pápai Rendőrkapitányság.

Ne feledje, soha ne kattintson ismeretlen linkre, főleg ne internetes vásárlás kapcsán kapott üzenetekben lévőkre! Mindig figyeljen rá, hogy milyen ímélcímről kap értesítést, ha gyanúsnak tűnik, ne nyissa meg, mert valószínűleg csalók küldték!

Az online térben elkövetett csalások megelőzéséről további hasznos információkat, aktualitásokat, tanácsokat a KiberPajzs oldalán talál.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Őrizetben a rabló

Két nőre is rátámadt az a miskolci férfi, akit azonosítottak, majd elfogtak a rendőrök.