Készítsd el digitális lábnyomod!

2024. 04. 18., cs - 15:23
Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A Mátrix Projekt keretében indítanak versenyt a somogyi rendőrök.

A Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési szakemberei plakátkészítő versenyt hirdetnek a somogyi általános iskolák felső tagozatos diákjai, valamint a középiskolások részére.

A pályázat témája a biztonságos internethasználathoz kapcsolódóan azokra a jeleinkre, „lábnyomainkra” vonatkozik, amiket az online térben hagyunk magunk után, és amelyekből aztán a tevékenységünk is visszakövethető.

A pályamunkák jelenítsék meg a pályázó online térben hagyott nyomait; hol, milyen felületeken, milyen nyomok maradnak az internethasználata során. A plakátok készülhetnek bármilyen technikával, így természetesen digitálisan is.

Az alkotásokat legkésőbb május 30-ig várjuk a JavorszkineM@somogy.police.hu e-mail címre, vagy levélben a Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának címezve, a 7400 Kaposvár, Szent Imre utca 14/c. szám postacímen. A nevezés csak a megfelelően kitöltött és aláírt pályázati adatlappal együtt érvényes.

A pályamunkákon kérjük feltüntetni, hogy „Digitális lábnyom plakátkészítő pályázat”.

A beérkező díszeket a Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai zsűrizik, és a nyerteseket június 10-ig értesítik.

A pályázattal kapcsolatos bővebb információ a 06-82/502-700, 2732-es melléken kérhető.

matrix_banner

Az online térben elkövetett csalások megelőzésével kapcsolatban hasznos információkat, aktualitásokat, tanácsokat a KiberPajzs oldalán talál.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Eltűnt Kollár Zoltán

A 67 éves férfi megtalálása érdekében a győri rendőrök az állampolgárok segítségét kérik.

 

Bilincsben

Közel egymillió forint összértékű kerékpárt és rollert lopott egy székesfehérvári férfi, a rendőrök elfogták.

 

Rongált és lopott – őrizetben

A kecskeméti nyomozók őrizetbe vették azt a fiatalt, aki egy nap alatt legalább öt bűncselekményt követett el a vármegyeszékhelyen.

 

Fokozott ellenőrzés

A Tatabányai Rendőrkapitányság fokozott ellenőrzést tart 2024. május 24-én 12:00 órától május 24-én 24:00 óráig.

 

Utolsó szolgálat

Nyugdíj előtti rendelkezési állományba vonult a Készenléti Rendőrség (KR) egyik legidősebb tiszthelyettese.

 

Betörő rendőrkézen

A zuglói rendőrök azonosították és elfogták azt a férfit, aki egy XIV. kerületi sörözőbe tört be, onnan szeszes italt és pénzt vitt el.