Körmönfont csaló

2024. 05. 15., sze - 11:30
Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Egy fiatalember más megtévesztésével jutott milliókhoz. A nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki.

Egy 21 éves nógrádmegyeri férfi tavaly májusban megkérte nőismerősét, hogy alapítson céget a nevére, amit meg is tett. A kft. tulajdonosa folyószámlát nyitott az egyik banknál, majd a férfi elkérte a nőtől a számlanyitással kapcsolatos dokumentációkat, belépési azonosítókat és jelszavakat. A gyanúsított – önmagát banki ügyintézőnek kiadva – 2023. augusztus 31-én délután felhívott egy jászapáti lakost, akit arról tájékoztatott, hogy számlájáról utalást kívánnak végrehajtani, és ennek megakadályozásához telepítse le az AnyDesk alkalmazást. A sértett végrehajtotta a telefonáló utasításait, megadta netbanki azonosítóit. A gyanúsított ezt követően 3 millió 980 ezer forintot utalt el a kft. bankszámlájára, amit a férfi azonnal le is vett.

A nyomozás során a rendőrök adatot gyűjtöttek, tanúkat hallgattak ki, aminek eredményeként előállították a fiatalembert, és információs rendszer felhasználásával megvalósított csalás bűntett miatt hallgatták ki, de érdemi vallomást nem kívánt tenni.

Ne dőljön be a csalóknak! A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya az online csalások megelőzéséhez praktikus tanácsokat fogalmazott meg, kérjük, olvassák el prevenciós ajánlásaikat!

Az online térben elkövetett csalások megelőzéséről további hasznos információkat, aktualitásokat, tanácsokat a KiberPajzs oldalán talál.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Betörőt keresnek!

A Ceglédi nyomozók a lakosság segítségét kérik az azonosításához.

 

Eltűnt Balogh Dániel Dominik

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai a lakosság segítségét kérik a 14 éves fiú megtalálása érdekében.

 

Az új úton is 90 a megengedett!

A közelmúltban átadott, Tolnát és Bács-Kiskun vármegyét összekötő Tomori Pál híd közelében visszatérően ellenőrizzük a közlekedők sebességét.

 

Álmából riadt fel a rablóra

A rendőrök másfél órán belül elfogták azt a 30 éves helyi férfit, aki betört egy komlói lakásba, majd az ott lévő sértettet is bántalmazta.

 

Kapós volt a csali

Az idei évben is Magyarország egyik legnépszerűbb halastaván, a Maconkai-víztározón rendezte meg nagy érdeklődésre számot tartó horgászversenyét a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság.