Kriptovalutát vásároltattak vele

2024. 04. 15., h - 11:44
Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A Veszprémi Rendőrkapitányság folytatja a nyomozást abban az ügyben, amiben egy 70 éves nyugdíjas vált kriptovaluta-befektetés áldozatává.

Egy 70 éves asszonyt hívtak fel egy bank nevében. A telefonáló arról tájékoztatta, hogy ismeretlenek hitelt akartak a nevében felvenni, de ezt eddig sikerült megakadályozni. A további károk elkerülése érdekében pedig azt javasolták, hogy a számláján levő összes pénzt vegye fel, majd azt egy kriptovaluta vételére alkalmas automatába fizesse be. A nőt a telefonáló végig szóval tartotta, aki közben a bankjából fel is vette a pénzét, majd abból egy automatába közel 300 ezer forintot be is fizetett. Észrevette, hogy a pénzéből kriptovalutát vásárolt, de a visszaigazoló kódokat a telefonáló elkérte tőle, így azokhoz nem tudott hozzájutni.

Az idős asszony megbízott a magát banki ügyintézőnek kiadó személyben, és nem kérte, hogy visszahívással győződhessen meg a tranzakció valóságtartalmáról. Pedig ilyen esetekben célszerű a beszélgetést megszakítani, és visszahívással felvenni a kapcsolatot a számlavezető pénzintézetünkkel!

Az online térben elkövetett csalások megelőzéséről további hasznos információkat, aktualitásokat, tanácsokat a KiberPajzs oldalán talál.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Eltűnt Kollár Zoltán

A 67 éves férfi megtalálása érdekében a győri rendőrök az állampolgárok segítségét kérik.

 

Bilincsben

Közel egymillió forint összértékű kerékpárt és rollert lopott egy székesfehérvári férfi, a rendőrök elfogták.

 

Rongált és lopott – őrizetben

A kecskeméti nyomozók őrizetbe vették azt a fiatalt, aki egy nap alatt legalább öt bűncselekményt követett el a vármegyeszékhelyen.

 

Fokozott ellenőrzés

A Tatabányai Rendőrkapitányság fokozott ellenőrzést tart 2024. május 24-én 12:00 órától május 24-én 24:00 óráig.

 

Utolsó szolgálat

Nyugdíj előtti rendelkezési állományba vonult a Készenléti Rendőrség (KR) egyik legidősebb tiszthelyettese.