Máma már nem csal tovább…

2023. 11. 30., cs - 07:37
Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A Mátrix Projekt keretében derítettek fel egy sorozatcsalást a gyöngyösi rendőrök.

A gyöngyösi rendőrök 2023. november 21-én délelőtt visontai otthonában fogták el azt a 24 éves férfit, aki üzletszerűen elkövetett csalással gyanúsítható.

A férfi a közösségi média egyik hirdetési oldalán kínált eladásra műszaki cikkeket és szerszámgépeket a piaci árnál jóval olcsóbban. Bevett módszere szerint az óvatlan vevőktől kisebb-nagyobb összegek előzetes átutalását kérte, azonban azt követően nem küldte a kért árut, és elérhetetlenné vált.

Az eddigi adatok alapján a férfi 2023 januárja óta végezte bűnös tevékenységét az online térben, több száz vevőt megkárosítva.

Tekintettel arra, hogy az áldozatok köre elérheti akár az 1000 főt is, a Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya nyomozócsoportot hozott létre a további sikeres eljárási cselekmények érdekében.

A gyanúsított ellen őrizetbe vétele mellett folyik a büntetőeljárás, a nyomozó hatóság kezdeményezte letartóztatását.

 

A Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet, hogy kockázatos előre utalni online piactereken meghirdetett termékekért ismeretleneknek. A szokásosnál jóval kedvezőbb ár legyen feltűnő, mert rendszerint csalási szándékkal adnak fel ilyen hirdetést! Legyen gyanús, az is, ha az eladó ragaszkodik az előre utaláshoz, és elzárkózik az esetleges személyes átvételtől! Nagyobb értékű terméket mindenképpen érdemes személyes megtekintés után kifizetni, vagy megbízható webáruházból vásárolni. Ne feledjék, a legfontosabb az online vásárlások esetén is az óvatosság és a tudatosság!

A rendőrség a Mátrix Projekt keretében kiemelt figyelmet fordít az online térben elkövetett csalások felderítésére. Az ilyen bűncselekmények megelőzéséről hasznos információk, aktualitások, tanácsok a KiberPajzs oldalán találhatók.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lezárták a nyomozást

Az érdi rendőrök befejezték az eljárást egy 28 éves férfivel szemben, aki helyben és a környező településeken követett el számos vagyon elleni bűncselekményt.

 

Segítsen, ha felismeri!

A győri nyomozók az állampolgárok segítségét kérik az ismeretlen férfi azonosításához.