Más alkatrészeket küldött

2024. 04. 22., h - 09:03
Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A Mátrix Projekt keretén belül egy miskolci férfival szemben folytattak büntetőeljárást a szentgotthárdi rendőrök, aki két vásárlót is átvert.

Rendszeresen felhívjuk a figyelmet a biztonságos online vásárlás szabályaira, de sajnos még mindig sokan választják az előre utalást egy-egy termék megvételekor. A csalók minden internetes piacteret kihasználnak arra, hogy átverjék áldozataikat, ezért is fontos az elővigyázatosság.

Egy miskolci férfi hirdetett autóalkatrészeket az egyik közösségi médiafelületen, ahol több vevő is jelentkezett a termékekre. A megalapozott gyanú szerint két esetben a megrendelt áru helyett más termékeket küldött az eladó. Mindkét alkalommal a termékek vételárának előre utalását kérte a sértettektől.

A szentgotthárdi nyomozók azonosították a bűncselekmények elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 28 éves férfit, akit kétrendbeli csalás vétség miatt kihallgattak.

Ne hagyja, hogy átverjék!

– Előre sose utaljon a vételárat vagy előleget!

– Utánvét esetén is ellenőrizze fizetés előtt a kézbesített csomag tartalmát!

A rendőrség a Mátrix Projekt keretében kiemelt figyelmet fordít az online csalások felderítésére. Az internetes csalások megelőzéséről további hasznos információkat, aktualitásokat, tanácsokat a KiberPajzs oldalán talál.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Keserű ébredés

A sértett reggel szembesült azzal, hogy míg ő az igazak álmát aludta otthonában, addig meglopták.

 

Eltűnt Kollár Zoltán

A 67 éves férfi megtalálása érdekében a győri rendőrök az állampolgárok segítségét kérik.

 

Bilincsben

Közel egymillió forint összértékű kerékpárt és rollert lopott egy székesfehérvári férfi, a rendőrök elfogták.