Mobilszolgáltató nevében küldtek csaló SMS-t

2024. 04. 02., k - 14:50
Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Egy várpalotai sértett egy adathalász weboldalon adta meg bankkártyájának adatait.

Egy 52 éves várpalotai nő látszólag egy mobiltelefon-szolgáltatóhoz tartozó számról kapott SMS-t. Az üzenet szerint egy napja van beváltani ügyfélhűségpontjait, különben azok elvesznek. Ehhez egy linket is csatoltak, ami a szolgáltató weboldalához megszólalásig hasonlító felületre navigálta. Ott egy nagyon kedvező áron hirdetett okosórát választott ki a sértett, a pontjait arra szerette volna felhasználni. Mivel ezek nem teljesen fedezték az óra árát, még 3000 forint megfizetését kérték bankkártyával.

A nő, bízva a jó üzletben, meg is adta kártyájának adatait és biztonsági azonosítóit. Ezután azonban azt tapasztalta, hogy közel 200 ezer forint értékben kezdeményeztek tranzakciókat a számláján.

Legyen mindig körültekintő! Egy ismeretlen forrásból küldött linkre kattintva soha ne adja meg bankkártyájának vagy számlájának adatait!

Az online térben elkövetett csalások megelőzéséről további hasznos információkat, aktualitásokat, tanácsokat a KiberPajzs oldalán talál.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kábítószer-kereskedelem a gyanú

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai egy 33 éves győri férfit vettek őrizetbe, és kezdeményezték a letartóztatását.

 

Keressük Taszári Kornélt

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai a lakosság segítségét kérik a 14 éves Taszári Kornél megtalálása érdekében.

 

Letartóztatásban+felhívás!

Az érdi rendőrök két nap alatt azonosították és elfogták azt a fiatalt, aki két tizenévestől vette el a pénzét és fejhallgatóját. A rendőrség további sértettet keres.

 

Rács mögött a tatabányai rablók

Az elkövetők egy telefont és némi készpénzt vettek el egy utcán élő férfitól, akit előtte súlyosan bántalmaztak. A nyomozók kihallgatták és őrizetbe vették a fiatalokat.

 

Rács mögött

A váci kollégák őrizetbe vették, a bíróság letartóztatta azt a 30 éves helyi férfit, akivel több bűncselekmény –rongálás, kapcsolati erőszak, súlyos testi sértés- megalapozott gyanúját közölték.