Nem érkezett meg álmai kvadja

2024. 05. 24., p - 09:46
Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Egy csaló a jármű külföldről történő leszállítására kért 100 ezer forint előleget.

Egy 42 éves férfi elhitte, hogy álmai kvadját jóval a piaci ár alatt tudja megvásárolni egy, a közösségi média online piacterén feladott hirdetésre jelentkezve. A hirdetővel abban egyeztek meg, hogy 100 ezer forintot elutal a jármű Magyarországra szállítására, a fennmaradó részt pedig majd az átadáskor rendezik. A bizalmat az is erősítette a vevőben, hogy az eladó közösségi profilján több hasonló jármű képét is látta feltöltve. Mindezek ellenére az előleg átutalását követően az eladó elérhetetlenné vált és a kvad sem érkezett meg.

A nagyon jónak tűnő üzletekről gyakran utólag derül ki, túl szépek ahhoz, hogy igazak legyen.

Felhívjuk a figyelmet, hogy az interneten hirdetett termékek eredetét, meglétét senki sem ellenőrzi, és az értékesített áruról közzétett fotó sem biztosíték.

Legyen körültekintő! Egy előre utalás kérése esetén – ha nem egy általunk korábbról ismert, megbízható partnerről van szó – szinte biztosan futhat a pénze után.

Az online térben elkövetett csalások megelőzésével kapcsolatban további hasznos információkat, aktualitásokat, tanácsokat a KiberPajzs oldalán talál.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Őrizetben a betörő

Több millió forintot és arany ékszereket lopott egy férfi Szegeden. A rendőrök elfogták.

 

Országos elismerésben részesült

Szommer Attila, A Déli Agrárképző Centrum Csapó Dániel Mezőgazdasági Technikum és Kollégium tanára országos rendőrfőkapitányi jutalmat vehetett át Pedagógusnap alkalmából.

 

Kivonták a forgalomból

A bűnügyi felügyelet hatálya alatt álló férfi új pszichoaktív anyagot árult Kunmadarason, a karcagi nyomozók őrizetbe vették.

 

Körözött autó Röszkén

A Kecskeméti Rendőrkapitányság által keresett kocsit foglaltak le Röszke közúti határátkelőhelyen a magyar rendőrök.

 

Ki lehet Ő?

A Szigetszentmiklósi nyomozók az állampolgárok segítségét kérik az ismeretlen férfi azonosításához.