Nem véletlenül vált elérhetetlenné

2023. 11. 21., k - 08:21
Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Egy férfi utcán parkoló gépkocsikat hirdetett meg eladásra, amelyek sose voltak a tulajdonában.

A szécsényi rendőrök csalás gyanúja miatt kezdtek nyomozásba és a szálak egy 25 éves férfihoz vezettek, aki éppen börtönbüntetését tölti más bűncselekmény miatt.

A gyanúsított a büntetés letöltésének megkezdése előtt, még 2023 nyarán regisztrált egy gépkocsik értékesítésére létrejött weboldalon. Ebben még semmi törvényellenes nincs, azonban az eladó úgy gondolta, hogy utcán parkoló, általa ismeretlen személyek autóit kínálja eladásra. Egy kis idő elteltével jelentkeztek is vásárlók. A jászfényszarui lakos félrevezette a hívó feleket, azt állítva, hogy a sok érdeklődő miatt csak akkor tartja fenn nekik az autót, ha előleget utalnak. A megtévesztett vevőkkel megegyezett egy bizonyos összegben, amelyeket többen el is utaltak az általa megadott számlaszámra. Mivel a férfi a gépkocsik tulajdonjogával nem rendelkezett, így azokat a vevőknek átadni sem tudta, az átutalt pénzekkel együtt eltűnt és elérhetetlenné vált.

A szécsényi nyomozók a férfit csalás bűntett miatt kihallgatták, beismerő vallomást tett. A rendőrség az ügyben további sértettek jelentkezését várja. Amennyiben az Ön sérelmére hasonló módszerrel követtek el bűncselekményt, kérjük, hívja a 112-es segélyhívó telefonszámot vagy jelentkezzen személyesen a Szécsényi Rendőrkapitányságon!

Az online térben elkövetett csalások megelőzésével kapcsolatban további hasznos információkat, aktualitásokat, tanácsokat a KiberPajzs oldalán talál.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Közlemény

A rendőrség garázdaság gyanúja miatt folytat eljárást a szolnoki kalandparkban történt gyermekbántalmazás kapcsán.

 

A törvény elől nem lehet elbújni

Több napig bujkált a rendőrök elől Gyöngyösorosziban az a két betörő, akik napokkal korábban egy raktárépületből szerszámokat lovasítottak meg.

 

Strandolás közben jött a hívás

A telefonos csalók nem állnak le a nyári szünetben sem. Folyamatosan próbálnak hozzáférni a gyanútlan emberek bankszámláihoz Zalában is. Sajnos még mindig nagyon sokszor járnak sikerrel!

 

Nyúlcipőt húzott, de hiába

Több lopást is elkövetett a közelmúltban egy 23 éves kecskeméti férfi, aki ugyan megpróbált elfutni a rendőrök elől, de hamar utolérték. Az ellopott értékeket megtalálták a nyomozók és visszaadták a tulajdonosoknak.

 

Keressük Érsek Sándort

Az Ózdi Rendőrkapitányság a lakosság segítségét kéri egy 54 éves férfi eltünése ügyében.