Pénzmosás és más bűncselekmények miatt folyik a nyomozás

2024. 02. 13., k - 09:47
Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A Veszprém vármegyei rendőrök őrizetbe vettek egy 47 éves férfit.

Egy ajkai sértett feljelentése alapján indult a nyomozás 2023 nyarán, mivel egy magát kecskeméti rendőrnek kiadó személy hívta őt telefonon, és a bankszámláját érintő gyanús tranzakcióra hivatkozva csapta be. A hívó letöltette a sértettel az AnyDesk programot, majd miután belépett az internetbanki fiókba, két tranzakcióval közel 2 millió forintot utalt el a számláról.

A nyomozás során kiderült, hogy az utalások egy 46 éves tiszavasvári nő számlájára érkeztek, és a pénzt rövid időn belül egy bankautomatánál fel is vette. A számlatulajdonost, valamint a készpénzfelvételkor vele tartózkodó, szintén tiszavasvári 67 éves férfit a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki. Így vezették el a szálak a nyomozókat egy 45 éves encsi férfihoz, aki szintén közreműködött a szervezett csalásokban és a bankszámlákra jogszerűtlenül érkező összegek minél gyorsabb továbbításában, valamint a pénzfelvételben.

Az ügyben 2024. február 7-én egy újabb személyt fogtak el a rendőrök, aki az összeg ismeretlen helyre történő továbbításában működött közre. A 47 éves külföldi állampolgárságú, jármi férfit kihallgatták, őrizetbe vették, és kezdeményezték a letartóztatását.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Akár balesetet okozhattak volna

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai tizenhárom ittas, illetve két bódult sofőrt szűrtek ki a forgalomból az év nyolcadik hetében.

 

Nem járt sikerrel

Nyomozás indult annak a 36 éves férfinak az ügyében, aki hamis okmánnyal próbálta elhagyni az országot.

 

Szakértelem, szorgalom, empátia

Az áldozatok védelméért, segítéséért Victima Protector díjjal tüntették ki Budai-Acsai Krisztina r. századost, a Szeghalmi Rendőrkapitányság bűnügyi fővizsgálóját.

 

Megszúrta ismerősét

A Bács-Kiskun vármegyei nyomozók pár órán belül megtalálták és őrizetbe vették a „jó barátot”.

 

Elfogták a sírrongálót

A Tamási Rendőrkapitányságon kihallgatták azt a férfit, aki a gyanú szerint 16 sírt rongált meg Nagykónyiban.

 

Rendőrök a villamosokon és a buszokon

A budapesti rendőrök több embert elfogtak, hármat előállítottak, miközben a BRFK és a BKK együttműködésének keretében ellenőrizték a 4-es, 6-os, az 1-es villamosokat és a 151-es autóbuszokat.