SMS-ben élnek vissza a rendőrség nevével

2023. 10. 26., cs - 14:50
Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A Mátrix Projekt keretein belül ismételten felhívjuk a figyelmet a rendőrség nevével visszaélő, országosan elterjedt adathalász csalási módszerre.

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság szerveihez az elmúlt időszakban több telefonhívás is érkezett, miszerint SMS-üzenetben be nem fizetett szabálysértési bírság befizetésére szólítják fel a címzettet.

Az adathalász csalók valótlan befizetés kezdeményezésével, a rendőrség nevével visszaélve próbálnak meg jogtalanul megszerezni személyes- és bankkártya adatokat. Az üzenetre kattintva megnyílik az adathalász link – www.ugyintezes-policeportal.com – amelyet egy befizetés funkciójának imitálásával működtetnek.

Amennyiben Ön is kapott a rendőrség nevében ilyen üzenetet, hagyja figyelmen kívül, és törölje, ne kattintson a linkre!

A galériában megtekinthető példaként a csaló üzenete az adathalász linkkel. Az üzenet olvasásakor legyen gyanús a weboldal „.com” domainvégződése (a hivatalos rendőrségi oldalak „.hu” domain tartományi jelzéssel működnek). Amennyiben mégis a linkre kattintana, és a bírság alapját képező „bűncselekmény” megnevezése „engedély nélküli parkolás” vagy „sebességtúllépés” fogjon gyanút, mert a fenti cselekmények nem minősülnek bűncselekménynek.

A rendőrség a Mátrix Projekt keretében kiemelt figyelmet fordít az online térben elkövetett csalások felderítésére.

Az online térben elkövetett csalások megelőzésével kapcsolatban további hasznos információkat, aktualitásokat, tanácsokat a KiberPajzs oldalán talál.

 

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Tíz díler rendőrkézen

Nagyszabású, összehangolt akcióban, több mint 180 kolléga közreműködésével csaptak le a rendőrök Jászapátiban és Hevesen új pszichoaktív anyaggal kereskedőkre.

 

A gyanú szerint bántalmazta a gyermekét

A Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya életveszélyt okozó gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétség elkövetése miatt folytat eljárást.

 

Időben

A Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság Tokaji Rendőrőrs körzeti megbízottja ért oda először egy közúti balesethez.

 

Eltűnt Németh József

A 45 éves férfi megtalálása érdekében a csornai rendőrök az állampolgárok segítségét kérik.

 

Közel kilencmillió forint a kár

Egy kazincbarcikai sértett számlájáról közel kilencmillió forintot vett le egy elkövető. A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság folytatja a küzdelmet az online csalások elkövetői ellen a Mátrix Projekt keretein belül.

 

Ki látta Orsós Krisztiánt?

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai a lakosság segítségét kérik az eltűnt fiú megtalálása érdekében.