Újabb online csaló rendőrkézen

2024. 05. 14., k - 07:00
Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A Karcagi Rendőrkapitányságon online csalássorozat miatt indult eljárás szálai egy pécsi lakosig vezettek. A Mátrix Projekt keretében felderített ügyben várható a sértetti kör bővülése.

Egy kisújszállási lakos tett feljelentést csalás miatt a helyi rendőrőrsön még 2023 decemberében. Elmondta, hogy egy interneten hirdetett mobiltelefont szeretett volna megvásárolni, melyre két részletben el is utalta a kért összeget, azonban a telefont nem kapta meg. Az eladó az első részlet megérkezését követően fényképet küldött arról, hogy a csomagot elhelyezte az automatában, ezt követően a vevő elutalta a fennmaradó összeget. A csomagot azonban nem adták fel, a sértett nem kapta meg a terméket.

A nyomozás során további két sértettre derült fény, akiket hasonló módszerrel károsítottak meg. A nyomozás során a rendőrök látókörébe került egy pécsi lakos. A 19 éves férfit a rendőrök előállították, és gyanúsítottként hallgatták ki. A fiatalember beismerő vallomást tett, és elmondta, hogy soha nem rendelkezett olyan készülékkel, amilyet árult. Egy, az internetről lementett képet használt fel a hirdetéséhez.

A Karcagi Rendőrkapitányság háromrendbeli csalás vétség miatt folytat eljárást. További sértettek felkutatása és a nyomozás folyamatban van.

Az online térben elkövetett csalások megelőzéséről további hasznos információkat, aktualitásokat, tanácsokat a KiberPajzs oldalán talál.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Betörőt keresnek!

A Ceglédi nyomozók a lakosság segítségét kérik az azonosításához.

 

Eltűnt Balogh Dániel Dominik

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai a lakosság segítségét kérik a 14 éves fiú megtalálása érdekében.

 

Az új úton is 90 a megengedett!

A közelmúltban átadott, Tolnát és Bács-Kiskun vármegyét összekötő Tomori Pál híd közelében visszatérően ellenőrizzük a közlekedők sebességét.

 

Álmából riadt fel a rablóra

A rendőrök másfél órán belül elfogták azt a 30 éves helyi férfit, aki betört egy komlói lakásba, majd az ott lévő sértettet is bántalmazta.

 

Kapós volt a csali

Az idei évben is Magyarország egyik legnépszerűbb halastaván, a Maconkai-víztározón rendezte meg nagy érdeklődésre számot tartó horgászversenyét a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság.