A Budapesti Rendőr-főkapitányság épületeinek energetikai fejlesztése

2023. 02. 08., sze - 13:36
Budapesti Rendőr-főkapitányság

Korszerűsített rendőrkapitányságok épületeit adták át a X. és a XVI. kerületben.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság X. Kerületi és XVI. Kerületi Rendőrkapitányság energetikailag felújított épületeit adta át ünnepélyes keretek között Kovács István r. vezérőrnagy, gazdasági országos rendőrfőkapitány-helyettes és dr. Terdik Tamás r. vezérőrnagy, Budapest rendőrfőkapitánya 2023. február 8-án. A rendezvényeken a BRFK vezetői és a rendőrkapitányságok állománya mellett az önkormányzatok képviselői vettek részt.

A „Budapesti Rendőr-főkapitányság épületeinek energetikai fejlesztése” című, KEHOP-5.2.2-16-2016-00101 azonosítószámú projekt keretében az épületek hőszigetelést és korszerű nyílászárókat kaptak, valamint felújították a fűtési rendszereket; a X. kerületben 28, a XVI. kerületben 102 napelemet is felszereltek.

A projektek teljes költsége a X. Kerületi Rendőrkapitányság esetében mintegy 427 millió forint, a XVI. Kerületi Rendőrkapitányság esetében mintegy 338 millió forint volt. ​

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kristálytiszta ellenőrzés

A rendőrök megállítottak egy autót, majd ellenőrizték azt, ennek eredményeként új-pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett elkövetésének gyanúja miatt elfogtak egy férfit Miskolcon.

 

Halálos baleset történt Kisszállásnál

Egy teherautó elgázolt egy idős asszonyt, aki vélhetően úgy készült áttolni kerékpárját az 55-ös számú főúton, hogy nem nézett szét kellőképpen és kilépett a jármű elé. A balesetben a nő olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette.

 

Díjkitűzés

A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője 500 ezer forint nyomravezetői díjat tűzött ki a Nagykanizsán történt fegyveres rablás kísérlete elkövetőjének azonosítása és elfogása érdekében.

 

Lezárt akta – több lopás is van a számláján

A fiatal gyanúsított 2022. nyarán több százezer forint értékben károsította meg a sértetteket. A többszörösen egyesített büntetőeljárásban most vádemelést javasolnak a szolnoki nyomozók.

 

Túltolta

Hatvankilenc. Nem ennyivel közlekedett, hanem ennyivel lépte túl a megengedett sebességet egy autós Kocséron.