A munka gyümölcse: velős csont

2022. 08. 20., szo - 08:48
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

Magyarország belügyminisztere arany fokozatú érdemjelet adományozott három Pest megyei rendőrnek. Főnök, a személykereső kutya jutalma egészen más volt.

Nemzeti ünnepünk, augusztus 20-a alkalmából vehette át jutalmát a 2022. július 26-án életet mentett három rendőr, és négylábú társuk.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a 112 segélyhívón keresztül kért segítséget egy 49 éves férfi. János egy Vecsés közeli erdőben feküdt magatehetetlenül az avarban. Mozdulni nem tudott, és pontos helyzetét sem tudta elmondani Strehó Zoltánnak, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjában hívását fogadó zászlósnak.

Késlekedés nélkül indultak a rendőri egységek, miközben Strehó zászlós tartotta a lelket Jánosban, beszéltette, biztatta, nyugtatta. A terepen a Monori Rendőrkapitányság munkatársai, Huszti Szilvia törzszászlós, valamint Komjáthi Vivien törzsőrmester Főnökkel kiegészülve futott a szinte átláthatatlan erdőben. Az idő szorított, a bajba jutott férfi hangja többször elcsuklott, állapota egyre romlott. Rögvest jobban lett azonban, amikor megpillantotta a rendőrnőket és meghallotta Főnök csaholását. Az egyenruhások is egy emberként lélegeztek fel, amikor életben találtak rá. Kórházba vitték, azóta jobban van.

Magyarország belügyminisztere a három rendőrnek a Rendkívüli Helytállásért Érdemjel Arany fokozatát adományozta példaértékű munkájuk elismeréséül. Főnök sem maradhatott ki a díjazottak közül, ő speciális jutalomfalattal gazdagodott: egy kék szalaggal díszített velős csonttal. Magunk közt szólva, a csomagolás hamar lekerült a termetes harapnivalóról, ami aztán termetes sem sokáig maradt.

Az elismeréseket dr. Töreki Sándor r. vezérőrnagy, bűnügyi országos rendőrfőkapitány-helyettes adta át.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Aznaposok és másnaposok

A budapesti rendőrök újra a hétvégi bulikból alkoholos állapotban volán mögé ülő járművezetők kiszűrésére szerveztek akciót vasárnap reggel.

 

Ámokfutásból őrizetbe

Egy szolnoki férfi alig egy óra alatt két ház ablakát megrongálta, pénzt és tárcát lopott, elvitt egy gépkocsit, majd azzal 3 balesetet okozott.