A polgárőrség legrangosabb kitüntetése

2023. 10. 24., k - 12:34
Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Kopácsi Sándor Polgárőr Érdemrendet adományozott az Országos Polgárőr Szövetség elnöke Nógrád vármegye rendőrfőkapitányának.

Az Országos Polgárőr Szövetség Budapesten, a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet dísztermében tartotta meg az október 23-ai ünnepségét. A színvonalas rendezvényt megtisztelte jelenlétével Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, aki beszédében kiemelte a polgárőrök tevékenységének jelentőségét, valamint a polgárőrség és a rendőrség együttműködésének kulcsfontosságát hazánk védelme érdekében. Kiemelte, hogy a legfontosabb érték a biztonság, ami a jövő záloga.

Az ünnepség során dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség Elnöke a polgárőr mozgalom támogatása elismeréseként a polgárőrség legrangosabb kitüntetését, a Kopácsi Sándor Polgárőr Érdemrendet adományozta dr. Somssich Gabriella rendőr dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetőjének.

A polgárőrség elnöke a polgárőrmozgalomban végzett tevékenysége elismeréseként dicséretben és jutalomban részesítette továbbá Kovács Istvánt, a Szécsény és Térsége Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagját, illetve Rith Lajost, a Balassagyarmati Járási Polgárőr Egyesület tagját.

Gratulálunk az elismerésekhez!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Eredményes vadászat a vadászkürtért

A Győri Rendőrkapitányság a napokban zárta le egy 41 éves férfival szemben folytatott büntetőeljárását, aki Győrben egy vadászkürtöt talált és lopott el.

 

Akár balesetet okozhattak volna

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai tizenhárom ittas, illetve két bódult sofőrt szűrtek ki a forgalomból az év nyolcadik hetében.

 

Nem járt sikerrel

Nyomozás indult annak a 36 éves férfinak az ügyében, aki hamis okmánnyal próbálta elhagyni az országot.

 

Szakértelem, szorgalom, empátia

Az áldozatok védelméért, segítéséért Victima Protector díjjal tüntették ki Budai-Acsai Krisztina r. századost, a Szeghalmi Rendőrkapitányság bűnügyi fővizsgálóját.

 

Megszúrta ismerősét

A Bács-Kiskun vármegyei nyomozók pár órán belül megtalálták és őrizetbe vették a „jó barátot”.

 

Elfogták a sírrongálót

A Tamási Rendőrkapitányságon kihallgatták azt a férfit, aki a gyanú szerint 16 sírt rongált meg Nagykónyiban.