Bács-Kiskun vármegyében is elindult a KEVE

2023. 09. 28., cs - 12:39
Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Közlekedjünk Együtt, Vigyázzunk Egymásra – biztonságos közlekedésre nevelő program kisgyermeknek és kamaszoknak egyaránt.

 

Kecskeméten, a Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ adott otthont 2023. szeptember 27-én a Közlekedjünk Együtt, Vigyázzunk Egymásra ( KEVE) elnevezésű Konferenciának.

Vármegyénkben a 2023-24-es tanévben 74 oktatási intézmény 122 első osztályában kezdődik meg a biztonságos közlekedésre nevelő program. A kidolgozott tematika alapján egy tanévben 10 alkalommal – havonta egy órában – lesz közlekedési tanóra, ahol a pedagógus 30 percben leadja a tananyagot, a fennmaradó 15 percben pedig a jelenlévő egyenruhás rendőr kérdésekkel, beszélgetéssel ellenőrzi, hogy a gyerekek megértették-e a hallottakat.

A mai konferencia ennek a közös projektnek az apropójából jött létre; a pedagógusok és az iskolarendőrök a programmal kapcsolatos előadásokat hallgathattak meg.

A rendezvényt Dr. Gulyás Zsolt r. dandártábornok, vármegyei rendőrfőkapitány nyitotta meg. Az eseményen Plesovszkiné Ujfaluczki Judit – a Szegedi Tankerület vezetője – Mucsiné Szabolcski Ágnes és Rapcsákné Polyák Andrea, Vad Róbert r. őrnagy és Dr. Pőcze Tünde r. őrnagy tartottak előadásokat, illetve válaszoltak a jelenlévők kérdéseire.

Az eseményt Dr. Vaslóczki Ferenc r. ezredes, rendészeti rendőrfőkapitány-helyettes beszéde zárta.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Zaklatás miatt felelhet

A gárdonyi rendőrök befejezték a nyomozást annak a 20 éves férfinak az ügyében, aki ősszel gáz-riasztó fegyverrel fenyegetett meg egy párt.

 

Eltűnt Orsós László

A dombóvári rendőrök a lakosság segítségét kérik a 14 éves fiú eltűnése kapcsán.

 

Három nap, négy elfogás

Nagykerekinél egy körözött autót foglaltak le, míg Ártándon három körözött személyt fogtak el a rendőrök.

 

Halmozta a bajt

A győri rendőrök egy helyi sofőrrel szemben indítottak büntetőeljárást, aki egy időben három jogsértést is elkövetett.

 

Veszélyesek

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai huszonkét ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból az év hetedik hetében.

 

Vasrudas rongáló

A budapesti rendőrök azonosították a férfit, aki betörte egy józsefvárosi pártiroda ajtóüvegét.