Bátor sárkányhajósok

2023. 09. 28., cs - 14:50
Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A vármegyei rendőrfőkapitány elismerést adott át azoknak az életmentő pécsi diákoknak, akik egy vízbe esett férfit mentettek ki a tóból Orfűn.

A Pécsi Tudományegyetem Deák Ferenc Gyakorló Általános Iskola 3. és 4. osztályos tanulói 2023. szeptember 9-én szülői és tanári felügyelet mellett egy sárkányhajós programon vettek részt az Orfűi-tavon. A hajóban lévők egyszer csak arra figyeltek fel, hogy nem messze a parttól egy férfi segítségért kiabál, és többször a víz alá bukik. A sárkányhajósok azonnal a bajba jutott férfi felé kormányozták hajóikat, majd két oldalról közrefogták, és így az életéért küzdő férfi bele tudott kapaszkodni a két csónakba.

A partra érve kiderült, hogy a horgász egy közel háromkilós súlyt akart kidobni a csónakból, azonban dobás közben rátekeredett a lábára a súly kötele, az pedig a férfit magával rántotta a vízbe.

Tekintettel arra, hogy a baleset-megelőzés fontos eleme a rendőri munkának – és igazán dicséretes, hogy ilyen fiatalon is, nem megrettenve a feladattól a gyerekek egy másik ember életének a megmentésére kelnek –, az egyenruhások úgy döntöttek, hogy meglepik a bátor diákokat egy kis ajándékkal.

Dr. Szijártó István r. ezredes, vármegyei rendőrfőkapitány szeptember 28-án látogatta meg a bátor ifjakat az iskolában, megköszönte a jól összehangolt kimentést, és helytállásukért rendőrségi emlékérmet, valamint oklevelet adott át nekik.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Őrizetben a betörő

Több millió forintot és arany ékszereket lopott egy férfi Szegeden. A rendőrök elfogták.

 

Országos elismerésben részesült

Szommer Attila, A Déli Agrárképző Centrum Csapó Dániel Mezőgazdasági Technikum és Kollégium tanára országos rendőrfőkapitányi jutalmat vehetett át Pedagógusnap alkalmából.

 

Kivonták a forgalomból

A bűnügyi felügyelet hatálya alatt álló férfi új pszichoaktív anyagot árult Kunmadarason, a karcagi nyomozók őrizetbe vették.

 

Körözött autó Röszkén

A Kecskeméti Rendőrkapitányság által keresett kocsit foglaltak le Röszke közúti határátkelőhelyen a magyar rendőrök.

 

Ki lehet Ő?

A Szigetszentmiklósi nyomozók az állampolgárok segítségét kérik az ismeretlen férfi azonosításához.