Dombóvárra látogatott Zanati Balázs

2022. 07. 04., h - 09:02
Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

A Kanadában szolgáló rendőr tartott élménybeszámolót kollégáinknak a rendőrkapitányságon.

Zanati Balázs Keszthelyről Kanadába települt egyenruhás, aki az utóbbi években rendszeresen látogat haza, és járja az ország rendőri egységeit, és élménybeszámolóval egybekötött tapasztalatcserét folytat rendőreinkkel. Balázs Magyarországon katonai főiskolát végzett, majd a Honvédelmi Minisztériumban dolgozott. Ezt követően egy afganisztáni missziót is teljesített, majd 2005-ben költözött el Kanadába. Jelenleg a Torontói Rendőrségen teljesít hivatásos rendőri szolgálatot, ahol néhány év járőri munka után, jelenleg közösségi rendőrként felel körzete biztonságáért.

A 2,5 millió lakosú Toronto rendőre a napokban látogatott el a Dombóvári Rendőrkapitányságra, ahol dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, rendőrségi főtanácsos, kapitányságvezető fogadta. Kollégáink ezt követően Balázsnak bemutatták a rendőrkapitányság épületét, és betekintést nyert a dombóvári rendőrök mindennapi munkájába is. Ezután élménybeszámolót tartott, illetve a helyi kollégáknak tájékoztatást adott a torontói rendőrség struktúrájáról, feladatrendszeréről. Továbbá beszélt az 5500 fős szervezet sajátosságairól, valamint a felvételi eljárásról. Mesélt saját ottani rendőri szolgálatáról, melyet a rendezvényen résztvevők nagy érdeklődéssel hallgattak.

A látogatás érdekes tapasztalatok cseréjével, valamint közös ajándékozással fejeződött be.

kép

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

A motorosok biztonságáért

Nyáron, a jó idő a szabadba hív, így egyre több motoros vesz részt a közúti közlekedésben, ezért a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság a balesetek megelőzése érdekében a biztonságos vezetésre hívja fel a sofőrök figyelmét.

 

Tragédia

Motoros vesztette életét egy 6-os úton történt közlekedési balesetben.

 

Hosszú a lopások listája

Nincs kizárva, hogy a kerecsendi férfi hasonló bűncselekmények elkövetésével is összefüggésbe hozható.

 

Soha ne vezessenek ittasan!

Az ittas járművezetők kiszűrése a fő célja a csütörtöki naptól Nógrád megyében végrehajtásra kerülő rendőri ellenőrzéseknek.

 

Állj!

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az ellen a 24 éves szlovák sofőr ellen, aki 30 embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.