Egy lépés az áldozatsegítés és a pártfogó felügyelet hatékonyabbá tételéért

2021. 02. 22., h - 12:54
ORFK Kommunikációs Szolgálat

Együttműködési megállapodást kötött az Országos Rendőr-főkapitányság és az Igazságügyi Minisztérium.

A megállapodás célja az áldozatsegítési és pártfogó felügyelői tevékenységgel kapcsolatos feladatok elősegítése, valamint az intézmények közötti szakmai partnerség elmélyítése. Ennek keretében az aláíró felek szorosan együttműködnek a bűncselekmény, vagy tulajdon elleni szabálysértés áldozatainak okozott társadalmi, erkölcsi, anyagi és érzelmi sérelmek enyhítése érdekében.

Az egyezmény értelmében a felek vállalják, hogy fokozott figyelmet fordítanak az áldozatok jogainak hatékonyabb érvényesítésére és érvényesülésére, továbbá együttműködnek közös bűnmegelőzési programok lebonyolításában is.

A megállapodást dr. Balogh János r. altábornagy, országos rendőrfőkapitány, valamint dr. Hajas Barnabás igazságügyi kapcsolatokért felelős államtitkár írta alá 2021. február 22-én, a bűncselekmények áldozatainak világnapján.

 

..

...

.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kábítószer-kereskedelem a gyanú

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai egy 33 éves győri férfit vettek őrizetbe, és kezdeményezték a letartóztatását.

 

Keressük Taszári Kornélt

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai a lakosság segítségét kérik a 14 éves Taszári Kornél megtalálása érdekében.

 

Letartóztatásban+felhívás!

Az érdi rendőrök két nap alatt azonosították és elfogták azt a fiatalt, aki két tizenévestől vette el a pénzét és fejhallgatóját. A rendőrség további sértettet keres.

 

Rács mögött a tatabányai rablók

Az elkövetők egy telefont és némi készpénzt vettek el egy utcán élő férfitól, akit előtte súlyosan bántalmaztak. A nyomozók kihallgatták és őrizetbe vették a fiatalokat.

 

Rács mögött

A váci kollégák őrizetbe vették, a bíróság letartóztatta azt a 30 éves helyi férfit, akivel több bűncselekmény –rongálás, kapcsolati erőszak, súlyos testi sértés- megalapozott gyanúját közölték.