Együttműködési megállapodást írtak alá

2022. 09. 11., v - 09:18
Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság megállapodásban rögzítette közös célkitűzéseit a Komló Sport Kft.-vel.

Dr. Gulyás Zsolt rendőr dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány és Szigeti Szabolcs, a Komló Sport Kft. ügyvezetője együttműködési megállapodást írtak alá 2022. szeptember 10-én Komlón.

A megállapodás célja a társadalmi szerepvállalás erősítése, a közlekedési balesetek valamint a bűncselekmények számának csökkentése, továbbá a balesetek, szabálysértések, bűncselekmények megelőzési lehetőségeinek szélesítése, a veszélyekre történő figyelemfelhívás, ezáltal azok megelőzésének és a kockázatok csökkentésének elősegítése.

A megállapodás tárgya a bűn- és baleset-megelőzési tevékenység keretében a megelőzést szolgáló ismeretek széleskörű megjelenítése és átadása a sportrendezvényre látogató közönségnek.

Az együttműködési megállapodásban többek között rögzítették a sportrendezvények helyszínén történő különböző bűn- és baleset-megelőzési témájú kitelepülések, programok megszervezésében vállalt célkitűzéseket.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság a megkötött együttműködés alapján új területen tud megjelenni. A megelőzési szakemberek – a főkapitánysággal együttműködő nevelési, oktatási és gyermekintézmények tekintetében – személyes megjelenés, valamint a lakossággal való online kommunikáció során felhívják a figyelmet a sport fontosságára, valamint a sport és a megelőzés kapcsolatára.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Eredményes vadászat a vadászkürtért

A Győri Rendőrkapitányság a napokban zárta le egy 41 éves férfival szemben folytatott büntetőeljárását, aki Győrben egy vadászkürtöt talált és lopott el.

 

Nem várt belépő

Az üzlet megköttetett, de a dílert és több mint fél kiló drogot már az erzsébetvárosi rendőrök vitték el a kapualjból.

 

Akár balesetet okozhattak volna

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai tizenhárom ittas, illetve két bódult sofőrt szűrtek ki a forgalomból az év nyolcadik hetében.

 

Nem járt sikerrel

Nyomozás indult annak a 36 éves férfinak az ügyében, aki hamis okmánnyal próbálta elhagyni az országot.