Életet mentettek a tolnai egyenruhások

2022. 04. 17., v - 09:10
Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

A járőrök egy vízbe esett horgászt húztak ki közös erővel a Tolnai Felső Holtágból szombaton éjjel.

Egy férfi tett bejelentést április 15-én nem sokkal éjfél előtt, hogy egy horgász beesett a vízbe a tolnai Dunaholtágnál. A Tolnai Rendőrőrs járőrei azonnal a helyszínre mentek, ahol látták, hogy egy magatehetetlen férfi van bent a vízben, akinek a fejét egy horgásztársa próbálja a felszínen tartani. Elmondták, hogy már több mint egy órája van bent a hidegben, de nem tudják kihúzni.

Kollégánk Szakálos Gábor r. őrmester nem gondolkodott, azonnal a vízbe ugrott, és megpróbálta kihúzni a bajba jutott embert. Járőrtársa Miklósa Dóra r. őrmester pedig a partról tartotta a férfi fejét, hogy nehogy elsüllyedjen. Időközben az egyenruhások kérték szekszárdi kollégáik segítséget is a mentéshez. Rövid időn belül megérkezett a másik járőrkocsi is, Bárdos Tamás c. r. főtörzsőrmester, Károly Kinga c. r. törzsőrmster és Kiss Niké Fédra r. őrmester.

Néhány percbe telt, de végül a közös erőfeszítés meghozta gyümölcsét, kollégáink kihúzták a vízből a bajbajutott horgászt. Megkezdték az elsődleges ellátását is. Vizes ruháit levették, majd pokrócokkal betakargatták, miközben a megrémült feleséget is nyugtatgatták. Néhány perc múlva megérkeztek a mentősök is, akik a férfit kórházba szállították.

Gratulálunk lányok, srácok, szép munka volt!

kép
A képen az életmentő kollégáink közül négyen balról jobbra: Bárdos Tamás, Kiss Niké Fédra, Miklósa Dóra és Szakálos Gábor

 

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Alvó férfi feje mellől lopott

A jászberényi rendőrök őrizetbe vettek egy helyi férfit, aki besurrant egy jászberényi ingatlanba, és amíg a tulaj békésen aludt, a házban kutakodott, majd onnan készpénzt lopott el.

 

Nem nyaralni indult

Gurulós bőröndbe pakolta a kispesti házból ellopott tárgyakat egy férfi, aki végül a szomszédok karjában landolt.