Életmentésből jeles

2021. 12. 16., cs - 08:41
Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Budaörsi rendőrök, polgárőrök, önkéntes tűzoltók és közterület-felügyelők is keresték az eltűnt idős férfit. Még időben találtak rá.

A 79 éves férfi eltűnését felesége jelentette be a rendőrségre 2021. december 14-én kora este. Késlekedni nem lehetett, dermesztő hideg volt az éjszakában, a hőmérséklet fagypont alá csökkent. Az egyenruhások a kapott személyleírás alapján riadóláncot indítottak, aki csak tehette, csatlakozott a kereséshez. Szolgálati kutya és drón is segítette a munkát.

A közel 30 emberből álló csapat kitartóan kutatott a környéken, amikor a Piliscsabai Polgárőr Egyesület tagjai egy árokparti fás-bokros területen megpillantották az elkóborolt férfit. Az idős kimerülten, átfagyva, éppen, hogy csak egy két mondatot motyogva adott életjelet magáról, egy fába kapaszkodva várta a segítséget.  

Szerencsére megmentői időben érkeztek, baja nem esett, a rendőrök hazavitték aggódó feleségéhez.  

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Eredményes vadászat a vadászkürtért

A Győri Rendőrkapitányság a napokban zárta le egy 41 éves férfival szemben folytatott büntetőeljárását, aki Győrben egy vadászkürtöt talált és lopott el.

 

Nem várt belépő

Az üzlet megköttetett, de a dílert és több mint fél kiló drogot már az erzsébetvárosi rendőrök vitték el a kapualjból.

 

Akár balesetet okozhattak volna

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai tizenhárom ittas, illetve két bódult sofőrt szűrtek ki a forgalomból az év nyolcadik hetében.

 

Nem járt sikerrel

Nyomozás indult annak a 36 éves férfinak az ügyében, aki hamis okmánnyal próbálta elhagyni az országot.