Elhallgat az Rtl Klub Híradója

2016. 09. 20., k - 22:35
ORFK Kommunikációs Szolgálat

Valótlanságot közölt a rendőrségi toborzásról az Rtl Klub 2016. szeptember 20-án sugárzott Híradója.

„Az erőnléti vizsgán szinte mindenki elbukott” hangzatos, de minden valós alapot nélkülöző címmel közzétett híradással szemben a fizikai alkalmassági vizsgálaton a 857 fő pályázó – és nem a 3.884 érdeklődő – közül vett már részt 241 fő, sikeresen pedig 213 fő teljesítette a követelményeket, azaz 28 fő nem teljesítette a fizikai alkalmassági feltételeket. Ez a 28 fő aligha „szinte mindenki”.  A Híradó nemes egyszerűséggel elhallgatta, hogy a pályázók közül 241 fő fizikai alkalmassági vizsgálata történt meg. Nem lehet véletlen az sem, hogy a közzétett infógrafikáról kizárólag ez a szám „hiányzott”.

A rendőrség az Rtl Klub Híradójának az alábbi tájékoztatást küldte meg:

„Tisztelt Velti László!

Megkeresésére az alábbi tájékoztatást adjuk.

A kormány döntése értelmében a rendőrség szeptember 1-jén megkezdte a határvadászok toborzását a határvédelem megerősítése érdekében.

A toborzás eredményeként háromezer határvadásszal fognak bővülni a Készenléti Rendőrség határvadász bevetési osztályai. A toborzást a létszám feltöltéséig folytatjuk. Az ORFK-n működő Országos Toborzó Központban szeptember 19-én 20 óráig 3884 érdeklődőt tájékoztattunk a pályázat részleteiről telefonon, facebookon, és e-mailben, illetve SMS-ben.

Az országos adatok szerint válaszadásunkig összesen 857 határvadász pályázatot regisztráltunk.

A felvételi eljárás első szakaszában a fizikai, pszichikai és egészségügyi vizsgálatok megkezdődtek. Ennek keretében a mai napig összesen 241 fő fizikai alkalmassági vizsgálata valósult meg, melyet 213 pályázó sikeresen teljesített.

A felvételi eljárás további részét képezi a pályaalkalmassági beszélgetés, illetve ezt követi a kifogástalan életvitel ellenőrzése, ezért a sikeresen pályázó és a felvételi követelményeknek megfelelő alkalmas jelentkezők számáról az eljárás teljes körű lebonyolítását és befejezését követően tudunk tájékoztatást adni.”

A Híradóban sugárzott és az Rtlklub.hu internetes oldalon 2016. szeptember 20-án 18 óra 32 perckor „Az erőnléti vizsgán szinte mindenki elbukott” címmel megjelentetett közlés félrevezető, nyilvánvaló célja rosszindulatú hangulatkeltés.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Hat körözése volt a rollertolvajnak

A férfi a VI. kerületben egy járókelőtől kért szerszámot az előzőleg lopott elektromos roller zárjának feltöréséhez, majd egy pincében bújt el, amikor rendőrt hívtak, de így is elfogták.

 

Kivezették

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az ellen a macedón sofőr ellen, aki 8 embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.