Felkészülten a nyári szünidőre

2019. 06. 13., cs - 15:26
Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

A Tatabányai Rendőrkapitányság munkatársai a tatabányai Árpád Gimnázium 11. osztályos tanulói részére rendeztek rendhagyó osztályfőnöki óra keretén belül látványos bűnmegelőzési programot.

Osztálykirándulásra indultak az Árpád Gimnázium 11. osztályos tanulói 2019. június 5-én. A diákok két tatabányai bevásárlóközpont parkolójában gyülekeztek, amikor a Tatabányai Rendőrkapitányság munkatársai egy rendhagyó bűnmegelőzési akcióval lepték meg őket. Az indulásra várakozó 30, valamint 60 diák részére Dr. Lajer Sándor r. alezredes, a Tatabányai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának vezetője tartott interaktív tájékoztatót a nyári szünidő veszélyeiről. Érintette a nyílt vízi fürdőzés szabályait, a fesztiválokon való helyes viselkedést, az internethasználat és a menet közbeni zenehallgatás – figyelmetlenül az úttestre való lelépés - veszélyeit, illetve a kábítószer fogyasztás következményeit is. A program csúcspontja Unió, a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság kábítószer-kereső kutyájának bemutatója volt, akinek segítségével a tanulók betekintést nyerhettek egy kábítószer-kereső kutya munkájába.

Az egyedülálló programról 2019. június 13-án sajtótájékoztató keretén belül számolt be Dr. Madari Csaba r. ezredes, a Tatabányai Rendőrkapitányság vezetője, valamint Kovács Miklós, az Árpád Gimnázium igazgatója. Az eseményen az iskola egyik diákja is jelen volt, aki elmondta, hogy a rendhagyó bűnmegelőzési program nagy hatással volt a jelenlévő tanulókra, az ott tapasztaltakat a kiránduláson több alkalommal felelevenítették.

A nem mindennapi akcióval a rendőrök célja az volt, hogy felhívják a fiatalok figyelmét a nyári szünidő alatt felmerülő veszélyforrásokra. A helyszínválasztásnak köszönhetően pedig nemcsak a tanulók, hanem a járókelők is részesei lehettek a programnak, ezzel a lakosság még szélesebb körét érték el az egyenruhások.

2


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Az út vége

Büntetőeljárás indul egy 22 éves magyar sofőr ellen, aki négy embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.

 

Ittasan vezettek

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai 23 ittas, illetve 1 bódult sofőrt szűrtek ki a forgalomból az év 20. hetében, mielőtt még balesetet okozhattak volna.

 

Addig jártak…, míg lebuktak

A tolnai rendőrök elfogták azt a két faddi férfit, akik az elmúlt hónapokban számos tanya- és nyaralótulajdonosnak okoztak bosszúságot azzal, hogy betörtek ingatlanjukba. Ezen kívül Szekszárdon több autóról is loptak el különböző alkatrészeket.