Főkapitányi beszámoló Vas megyében

2022. 05. 27., p - 10:22
Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

Dr. Tiborcz János r. vezérőrnagy, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője 2022. május 27-én számolt be Vas megye 2021. évi bűnügyi és közbiztonsági helyzetének alakulásáról.

Főkapitány úr beszámolt arról, hogy Vas megye továbbra is az ország bűnügyileg legkevésbé fertőzött területei közé tartozik. Az országosan regisztrált jogsértések mindössze 2,4 %-a történt a megyében. Elmondta, hogy a 2021. évben a közterületi jelenlét mértékét legnagyobb arányban a koronavírus-világjárvány és az ahhoz kapcsolódó feladatok befolyásolták, valamint a migráció mértéke is jelentősen nőtt az elmúlt évben.

A Vas Megyei Közgyűlés megköszönte a Vas megyei rendőrök munkáját, majd ellenszavazat és tartózkodás nélkül, egyhangúlag elfogadta a főkapitányi beszámolót.

Főkapitány úr megköszönte a megyei testület és a helyi önkormányzatok eddigi támogatását. Az elért eredményeket értékelve pedig köszönetét fejezte ki a lakosság túlnyomó többségének jogkövető, törvénytisztelő magatartásáért.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lefegyverezték

A lövedékálló mellényben felé közeledő rendőrök láttán is fegyveréért nyúlt az 50 éves férfi. Csak a mozdulatig jutott, a járőrök lábsöpörték és megbilincselték.

 

Hat körözése volt a rollertolvajnak

A férfi a VI. kerületben egy járókelőtől kért szerszámot az előzőleg lopott elektromos roller zárjának feltöréséhez, majd egy pincében bújt el, amikor rendőrt hívtak, de így is elfogták.