Folyamatos a határrendészek képzése

2019. 09. 09., h - 13:14
Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

Újabb 13 fő határrendész hallgató kezdte meg tanulmányait Debrecenben.

Hajdú-Bihar megyében is folytatódik iskolarendszeren kívüli, őr-járőrtárs határrendész képzés. A képzés második ütemének ünnepélyes megnyitóján dr. Vincze István rendőr alezredes, a Hajdúnánási Rendőrkapitányság vezetője 2019. szeptember 9-én köszöntötte a leendő határrendészeket, továbbá azokat, akik az első szakaszban sikeres vizsgát tettek. A végzettek a megye három határrendészeti kirendeltségén állnak szolgálatba, ahol járőrvezető irányítása mellett őr-járőrtársi feladatokat hajtanak majd végre.

A képzéssel párhuzamosan folytatódik a toborzás. Hajdú-Bihar megyében is várja a rendőrség a hivatásos szolgálat, illetve a határvadász, határrendész pálya iránt érdeklődők jelentkezését. Az érdeklődők tájékoztatást kaphatnak a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Humánigazgatási Szolgálatán, a megye rendőrkapitányságain és rendőrőrsein, illetve a rendőrség honlapján.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

5 órán belül elfogták a rablót

A gyanú szerint a 42 éves férfi két alkalommal is pénzt követelt, amit a félelemben lévő sértett átadott. A telefont is elvette az áldozatától. Az oroszlányi rendőrök öt órán belül elfogták az elkövetőt, akit őrizetbe vettek.

 

Megfogva

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az ellen a cseh sofőr ellen, aki 19 embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.

 

Ittas volt a sofőr

Véget ért a ma reggel Paksnál történt baleset helyszínelése a 6-os főúton.